Чт, 2024-04-18, 22:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
СБУ: у Дніпропетровську під видом фонду фінансувалася приватна армія
Інші останні Кримінальні новини

У Дніпропетровську через нібито благодійний фонд з допомоги бійцям АТО та незаконні оборудки фінансувалася приватна армія. Про це на брифінгу 31 жовтня заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В УКРОПі заявляють про обшуки активістів у Харкові та Запоріжжі і будуть оскаржувати затримання Корбана в Євросуді
Партія "УКРОП" оголошує загальну мобілізацію - Філатов
В СБУ підтвердили затримання Корбана, ГПУ вивчає його причетність до злочинного угрупування
У Дніпропетровську затримано Корбана - прес-служба партії "УКРОП"

"В офісах нібито благодійних фондів було вилучено багато зброї. Ми бачимо, що також через цей благодійний фонд, а також за допомогою інших незаконних операцій, фінансувалася фактично приватна армія, яка формально називалася особистою охороною ... Не плутайте з добровольчими батальйонами", - заявила речниця СБУ.

"Це - саме фінансування приватної армії, яка незаконно володіла зброєю, не мали жодних юридичних підстав, яка існувала в цій організації", - додала вона.

У свою чергу помічник Генпрокурора Владислав Куценко повідомив, що члени організованого злочинного угруповання, щодо якої проводиться спецоперація, використовуючи статус волонтерських організацій та громадських діячів сприяли провезення контрабанди.

"Фактично, прикрившись прапором патріотів, відбувалися тяжкі злочини: незаконно відбиралися гроші, які були зібрані для допомоги наших солдатів ... кришувалася контрабанда. Під прикриттям нібито волонтерів і нібито громадських активістів, які наділи на себе військову форму і встали на окремі блокпости, провозилася контрабанда. Фактично, озброєні бойовики кришували цю контрабанду", - заявив він.

За словами Куценка, усі ці незаконні дії "були об'єднані одним злочинним умислом" і як у будь-якому ОЗУ, "були організатори, виконавці, всі ролі були розписані".

Пізніше у Мережі з'явилося відео, як відбулося затримання Геннадія Корбана. Відео у Facebook розмістив нардеп, член "Укропу" Борис Філатов.

На відео Корбан кричить правоохоронцям біля дверей квартири "Припініть, що ви робите, тут живуть мої діти, я вас захищав на фронті, кому ви зараз служите".

Нагадаємо, сьогодні, 31 жовтня, в Дніпропетровську СБУ затримала Корбана.

Співробітники Служби безпеки спільно з Генеральною прокуратурою проводять широкомасштабну спецоперацію в Дніпропетровську. У Генпрокуратурі запевнили, що спецоперація ГПУ та СБУ в Дніпропетровську пов'язана з ліквідацією організованого злочинного угруповання і не має ніякого політичного підґрунтя. Корбану інкримінують створення і діяльність злочинного угруповання (ст. 255 Кримінального кодексу), розкрадання майна (ст.191) і ст. 349 (пов'язана з викраденням людей), один з епізодів - незаконне використання коштів з фонду допомоги АТО.

Народний депутат Борис Філатов оголосив "загальну мобілізацію".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: вид фонду, Дніпропетровську, СБУ, приватна армія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]