Чт, 2024-04-25, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
СБУ затримала екс-голову Мін'юсту Лукаш. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України затримала екс-главу Міністерства юстиції України часів президентства Віктора Януковича Олену Лукаш, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"На 15:00 скликаємо брифінг у зв'язку із затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку за причетність до злочинів проти Майдану", - написала Гітлянська на своїй сторінці в Фейсбук.

Олена Лукаш в 2013-2014 роках обіймала посаду міністра юстиції України в Кабінеті міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 була відправлена у відставку з поста міністра юстиції України.

У жовтні 2013 року, обіймаючи посаду міністра юстиції, дала вказівку в.о.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції внести незаконні зміни в комп'ютерні програми, що забезпечують функціонування єдиних і державних реєстрів. Внаслідок таких дій у роботі реєстрів відбулися збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації і спотворення процесу її обробки.

Генеральна прокуратура України 28 лютого 2014 зажадала від МВС і СБУ протягом 10 днів затримати Лукаш за підозрою в розстрілі активістів На Майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

28 травня 2015 заступник Генерального прокурора України повідомив Лукаш про підозру.

За даними відомства, внесено відомості в ЕРДР про вчинення Лукаш кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), пов'язаних з припиненням роботи всіх єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

6 червня Європейський Союз опублікував у Офіційному журналі рішення про продовження санкцій проти трьох колишніх українських чиновників, серед яких значиться і Лукаш. Санкції проти були продовжені ще на дев'ять місяців.

У серпні Печерський районний суд Києва заарештував три квартири, що належать Лукаш.

10 вересня 2015 СБУ оголосила Лукаш в розшук. За даними ЗМІ вона перебувала в Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: екс-голова Мін'юсту Лукаш, затримка, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]