Вт, 2024-04-23, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Сепаратистів у Криму фінансував російський олігарх, Бородай і "Стрілок" у нього працювали. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Лідер терористичної ДНР Андрій Бородай, і "Стрілок" Ігор Гіркін разом працювали в структурі Маршалл Капітал, що належить російському олігарху Костянтину Малофєєву.

Про це "Українській правді" повідомили джерела.

Цю інформації підтвердив і російський журналіст Олег Кашин у своїй статті, яку опублікував Slon.ru.

Бородай і "Стрілок" свою діяльність в Україні почали із Криму.

 За словами Кашина, з державної сторони анексію Криму здійснила російська армія, а із приватної – люди олігарха Малофєєва, у якого під час зачищення "Ростелекома" уже був "успішний досвід делікатної роботи в інтересах російської держави".

"Можливо, це пролунає як анекдот, але Крим, зважаючи на все, дійсно анексували російські військові й олігарх Малофєєв", - стверджує Кашин.

"У моїх кримських репортажах Бородай фігурував серед "москвичів з оточення Аксьонова", поряд з іншими в числі яких був і знаменитий нині Ігор Стрєлков. Представляючи мені Бородая, місцеві назвали його "міністром пропаганди" в уряді Сергія Аксьонова, але сам він просив сприймати цей титул як жарт", - сказано в статті.

"На пряме запитання, не чи чиновник він, Бородай відповів негативно, і що працює в рамках, дослівна цитата, "приватно-державного партнерства".

"Організований фондом Малофєєва збір коштів для Криму був повністю публічним, а з непублічного мій кримський співрозмовник розповів мені, що ще до введення в Крим "ввічливих людей" Малофєєв із власної кишені перевів у підтримку "народного мера" Севастополя Олексія Чалого один мільйон доларів", - написав він.

"Самого Малофєєва всі мої співрозмовники описували однаково – так, він щиро й всерйоз божевільний на духовності, державності, військовій історії…подружився з Олександром Дугіним, потім… перетворився в найяскравішого представника соціальної групи "православні бізнесмени", - сказано в тексті.

Після призначення Бородая прем'єром ДНР факт його роботи в "Маршаллі" підтвердив "Відомостям" сам Костянтин Малофєєв.

"Стрілок" Ігор Гіркін під патронатом Російської православної церкви й кремлівського мільярдера готував спецоперацію із членами російської думи готували спецоперацію в Україні задовго до кримського псевдореферендума, повідомляє ТСН.

За місяць до захоплення Криму, 30 січня, у Сімферополь під патронатом Російської православної церкви й патріарха Кирила з Афона привезли православну святиню - Дари Волхвів. Безпеку коштовної реліквії християнського миру довірили захищати Ігорю Гіркіну.

"Фактично Гіркін, прикриваючись цією святинею, використовував поїздку для проведення розвіддіяльності на території України, у Криму, і проводив зустрічі з керівником самопроголошеного уряду Аксьоновим", - розповів оперативник СБУ Володимир.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: російський олігарх, сепаратистів, Бородай і Стрілок . ВІДЕО, криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]