Сб, 2024-04-20, 02:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:46
Сергія Стерненка суд відправив під домашній арешт
Інші останні Кримінальні новини

Суд відправив Сергія Стерненка під домашній арешт

Екс-очільника одеського «Правого сектору» відправили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-очільнику одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку. Його відправили під цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Про це повідомляє «Громадське».

Люди, які прийшли підтримати Стерненка під будівлю суду, активно відреагували на рішення суду і невдоволені ним. Вони кричать «Зелю геть!», «Випускай» тощо. Також палять фаєри.

Сам Стрененко каже, що домашній арешт він муситиме відбувати у військовій частині в Одесі. Він стверджує, що це рішення суду неможливо виконати, тому що його не пустили на територію частини.

Стерненко підозрює, що згодом прокурори вимагатимуть взяття його під варту через те, що він не виконує умов домашнього арешту.

«Цілодобовий домашній арешт... але за адресою прописки — у військовій частині, куди мене навіть не пустять. Хоча вони знають що я мешкаю в Києві! Цю ухвалу неможливо виконати. Потім прокурори будуть казати що я не виконую умови домашнього арешту та проситимуть вже тримання під вартою», — написав Стерненко на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що слідство СБУ підозрює Стерненка в тому, що він в травні 2018 року, відбившись від нападників на нього Івана Кузнєцова та Олександра Ісайкула, пізніше наздогнав Кузнєцова і завдав йому смертельне поранення ножем в серце, кваліфікуючи це як умисне вбивство. Стерненко і його захист заперечують це, наполягаючи, що Стерненко поранив Кузнєцова під час самооборони, не перевищуючи її межі.

Під час засідання хірург Олександр Лінчевський розповів, що людина при пораненні лівого шлуночка серця деякий час може зберігати свідомість і здатність до активних дій і ніколи не втрачає свідомість миттєво.

Лінчевський і медексперт Олександр Данилюк допустили, що людина з таким пораненням може пробігти 99 метрів, як це зробив Кузнєцов. Слідство вважає, що Кузнецов не міг подолати таку відстань зі смертельним пораненням.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 597 | Додав: adminA | Теги: Суд, Сергій Стерненко, домашній арешт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]