Чт, 2024-04-25, 02:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Ще одні місцеві вибори після об'єднання територіальних громад допускають у президента
Інші останні Політичні новини

В Адміністрації президента допускають ще одні місцеві вибори після об`єднання територіальних громад.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це заявив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук журналістам.

"У тому проекті, який передано (Венеціанській комісії) і опубліковано, я, принаймні, такого перехідного положення не бачив. Я вважаю, що правильно було б не влаштовувати чергу перших виборів в об`єднаних громадах, а провести вибори таки по всій країні, це було б правильно", - зазначив Ковальчук.

"Я не виключаю, що потрібно буде провести ще одні вибори", - додав він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловлював думку, що через два роки після внесення змін до Конституції в частині децентралізації мають бути проведені позачергові місцеві вибори.

За словами Гройсмана, потрібно передбачити перехідний період, під час якого ухвалити необхідне законодавство у зв`язку із внесенням змін до Конституції, оскільки доведеться змінити понад 500 законів та підзаконних актів. Це потребує часу, тому "через, наприклад, два роки провести ще одні позачергові місцеві вибори - нічого страшного немає, а навпаки, я думаю, що навіть класно було б", зазначав спікер.

За словами голови ВР, таким чином через два роки можна було б сформувати нові обласні та районні ради, сформувати виконкоми.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: об'єднання територіальних громад, президент, місцеві вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]