Пт, 2024-04-26, 14:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:40
Що дасть українським виробникам ЗВТ з Канадою - Гройсман розповів
Інші останні Економічні новини

Угода про зону вільної торгівлі з Канадою дала українським підприємцям вихід на ринок, що має обсяг 500 млрд доларів.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"На поточному тижні була підписана Угода про зону вільної торгівлі з Канадою. Це дає можливість вийти на ринок обсягом 500 млрд доларів. Будемо чекати ратифікації у парламенті. Але я закликаю усіх міністрів уже зараз розпочати роботу у цьому напрямку", - сказав він.

Гройсман назвав ключовими галузями, в яких Україна та Канада зможуть співпрацювати, - літакобудування, залізниця, агросектор і фармасектор.

Окремо він звернувся до ДФС, митників, санітарного контролю: "Необхідно підготувати всі процедури таким чином, щоб імпорт та експорт відбувалися у комфортних умовах. Окреме питання – це робота торговельних представництв. Ми повинні продавати українські товари за кордоном та направляти валюту в нашу економіку".

Як повідомлялося, Україна і Канада підписали угоду про завершення переговорів про ЗВТ між країнами в липні 2016 року. Президент України Петро Порошенко заявив, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набере чинності негайно, але буде імплементована протягом 7 років.

Як зазначили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою з моменту вступу в силу після ратифікації парламентами обох країн знижує до нуля ставку ввізного мита для 98% товарних позицій українського імпорту і 72% канадського експорту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Канада, українські виробники, ЗВТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]