Пт, 2024-04-26, 00:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Що не шукає конфлікту з РФ і Китаєм - заявив Байден
Інші останні Новини світу

Джо Байден у своєму першому виступі в Конгресі США розповів, як сказав Володимиру Путіну, що не збирається погіршувати відносини з РФ, але "її дії матимуть наслідки".

Президент США Джо Байден у своєму першому зверненні до Конгресу у середу, 28 квітня, заявив, що не прагне конфлікту з Китаєм або Росією. Натомість він зосередив увагу на дипломатії.

"Ми конкуруємо з Китаєм та іншими країнами за перемогу в 21 столітті", - сказав Байден і додав, що "автократи вважають, що демократії не можуть конкурувати".

Президент США розповів, що у своїй першій розмові з китайським лідером Сі Цзіньпіном він сказав йому, що "ми вітаємо конкуренцію і ми не шукаємо конфліктів". "Однак я абсолютно чітко сказав, що ми всюди захищатимемо інтереси Америки", - додав Байден, цитує AFP.

Також він сказав, що Сполучені Штати протистоятимуть "несправедливій торговій практиці", говорячи про субсидії КНР державним підприємствам і крадіжки американських технологій та інтелектуальної власності. Крім того, Байден сказав Сі Цзіньпіну, що США збережуть "потужну військову присутність в Індо-Тихоокеанському регіоні так само, як це робимо з НАТО в Європі - не для того, щоб розпочати конфлікт, а щоб запобігти йому".

Можливість співпраці з РФ

Говорячи про Росію, президент США також заявив, що не прагне погіршити з нею відносини. "Я чітко дав зрозуміти Путіну, що ми не збираємося домагатися ескалації, але їхні дії матимуть наслідки", - наголосив він.

За його словами, він відповів "прямо і пропорційно" на "втручання Росії в наші вибори і кібератаки на наш уряд і бізнес". "Вони зробили це. І я відповів", - зазначив він.

При цьому Байден зазначив , що США можуть співпрацювати з Росією, "коли це в наших спільних інтересах". "Також, як ми це зробили, коли продовжили СНО-III (Договір про скорочення ядерних озброєнь - Ред.), і коли ми співпрацюємо з питань кліматичної кризи", - уточнив президент США.

Крім того, він пообіцяв вести дипломатичний підхід щодо "серйозної загрози" від ядерних програм Ірану та Північної Кореї. "Ми тісно співпрацюватимемо з нашими союзниками для вирішення загроз, які представляють обидві країни, шляхом дипломатії та суворого стримування", - сказав Байден.

Нагадаємо, Сполучені Штати проводять у Відні непрямі переговори з Іраном, намагаючись повернутися до ядерної угоди, з якої Дональд Трамп вивів США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: РФ, Байден, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]