Пт, 2024-03-29, 12:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Що заплановано - візит голови Пентагону в Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

16 та 17 жовтня очільник Пентагону США Ллойд Дж. Остін прибуде з офіційним візитом до Європи. Серед країн, які відвідає чиновник - Україна.

Про план офіційного візиту повідомили в пресслужбі Пентагону.

В Україні Остін планує зустрітися з президентом країни Володимиром Зеленським та своїм колегою, міністром оборони Андрієм Тараном.

“Візит стане черговою можливістю, аби обговорити прогрес України в реалізації реформ оборонного сектору, необхідних для просування її євроатлантичних прагнень, а також регіональної співпраці між чорноморськими союзниками та партнерами”, – пояснили в Пентагоні.

Головна мета європейського візиту Остіна – участь у засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО в Бельгії.

Окрім України, очільник Пентагону приїде до Грузії. Там в нього запланована зустріч з прем’єр-міністром країни Іраклієм Гарібашвілі та міністром оборони Джаншером Бурчуладзе. Під час офіційного візиту до Румунії Остін зустрінеться з головою держави Клаусом Йоханнісом та міністром національної оборони Ніколає-Іонелом Чуком. В Румунії Остін також відвідає ротаційні сили США на авіабазі НАТО “Михайло Когелнічану”.

На початку вересня президент України Володимир Зеленський здійснив офіційний візит до США. На початку зустрічі Джо Байден особисто виявив бажання відвідати Україну.

Після цього Зеленський розповів, що забув обговорити візит президента Сполучених Штатів у відповідь до України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: візит голови Пентагону, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]