Чт, 2024-04-25, 19:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Щоб підтримати пів мільйона киян, які у відпустках за свій рахунок Київ потребує грошей від держави
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київ потребує грошей від держави, щоб підтримати пів мільйона киян, які у відпустках за свій рахунок

Без державної допомоги столична влада не зможе фінансово забезпечити пів мільйона киян, які вимушено взяли відпустки за свій рахунок через впроваджені обмежувальні заходи з протидії коронавірусу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу ZIK.

-У Києві, за нашими підрахунками, приблизно пів мільйона людей взяли відпустки за свій рахунок. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей, - сказав Кличко. -  Я це питання підняв на селекторній нараді з Президентом та Прем’єр-міністром. І Президент сказав, що вони це питання прораховують. Сьогодні без державної допомоги неможливо його вирішити. Бюджет жодного міста не витримає такого навантаження, - наголосив Кличко.

За словами мера Києва, Президент запевнив, що відповідне питання планують  вирішувати грошовими доплатами кожному, хто вимушено не працює.

-Ми сподіваємося, що найближчими днями отримаємо інформацію. Тому що люди чекають і напруга зростає. Нам потрібно надавати людям інформацію - що їх очікує, - додав він.

Кличко зауважив, що багато питань, що стосуються протидії поширенню коронавірусу та забезпечення лікарень необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту для медиків місто вирішує своїми силами, але в питанні підтримки вимушено непрацюючих містян необхідна допомога держави.

-Нам потрібно розробити алгоритм і разом, об’єднавши зусилля, визначитися, як ми будемо діяти далі, якими будуть кроки щодо економіки міст і держави, - підкреслив Віталій Кличко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: кияни, гроші держави, відпусткиза свій рахунок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]