Вт, 2024-04-16, 06:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:47
Щоб показати вразливість країни перед самітом ЛАД, "Аль-Каїда" скоїла більш як 30 терактів в Іраку
Інші останні Новини світу

"Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за серію терактів, скоєних 20 березня в Іраку, в яких загинули майже 50 людей і майже 250 отримали поранення. Про це йдеться в заяві угруповання, поширеній через Інтернет.

У повідомленні мовиться, що міжнародна терористична організація хотіла показати, які вразливі всі заходи безпеки, вжиті урядом Іраку напередодні саміту Ліги арабських держав. Така зустріч на вищому рівні повинна відбутися в Багдаді наступного тижня - вперше від 1990 року, передає ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, як мінімум 32 бомби вибухнули в різних містах країни в дев'яту річницю вторгнення військ іноземної коаліції до Іраку, ще не менше 10 вибухових пристроїв вдалося знешкодити. Внаслідок терактів щонайменше 46 людей загинули, ще близько 250 отримали поранення.

Найбільш смертоносну з атак було вчинено в священному для мусульман-шиїтів південноіракському місті Кербела - в результаті подвійного вибуху в ранкову годину пік там загинули 13 людей. У Кіркуку на півночі країни два заміновані автомобілі злетіли в повітря біля поліцейського відділку - загинули дев'ятеро людей, поранення отримали ще понад 40. У Багдаді два вибухи призвели до загибелі дев'яти осіб, 28 були поранені.

Вибухи прогриміли і в інших містах на північ, захід і південь від столиці. Велика частина терактів була спрямована проти поліцейських блокпостів і патрулів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: 30 терактів, Іраку, Аль-Каїда, самітом ЛАД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]