Чт, 2024-03-28, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Щоб уже цього тижня ухвалити закон про страхування та тестування медиків "ЄС" зібрала підписи депутатів
Інші останні Політичні новини

"ЄС" зібрала підписи депутатів, щоб уже цього тижня ухвалити закон про страхування та тестування медиків

Лише три депутати від "Слуги народу" дали свої підписи, розповів Порошенко

"Європейська солідарність" зібрала 150 підписів для проведення позачергового засідання парламенту, на якому вимагає проголосувати закони про страхування лікарів та про масове тестування. Про це повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV лідер партії "ЄС", п'ятий президент Петро Порошенко.

Він подякував фракціям та групам, які дали підписи, і повідомив, що лише три депутати від "Слуги народу" дали свої підписи.

20 тис. захисних костюмів для медиків уже відправлені Фондом Порошенка в українські лікарні – "ЄС"

"Були внесені 3 законопроєкти. Перший – про державне страхування лікарів, де на випадок хвороби страхуються на 200 тисяч, а не на 5-6 як зараз виплачується. А, не дай Бог, загибелі – на 1,5 мільйони", – зазначив Петро Порошенко.

"Наша армія протидії коронавірусу – це наші лікарі. Подивіться, що відбувається зараз. 13 квітня наша політична сила вимагала включити в закон "Про державний бюджет" кошти на державне страхування кожного лікаря від захворювання або, не дай Боже, загибелі від коронавірусної інфекції. Так, як ми зробили в 2014 році, коли ми захистили страхуванням українських воїнів. З 13 квітня це питання не вирішене. За останню добу захворіло 62 лікарі. За останні 11 днів захворіли 800 лікарів. У нас є ліжка, але у нас може не бути здорових лікарів", – застерігає Петро Порошенко.  

"Я дякую "Батьківщині" за те, що в повному складі вони підписали підписні листи. І я дякую "Голосу" за те, що вони в повному складі підписали листи про скликання позачергової сесії. Я дякую всім фракціям – "Довіра", "За майбутнє", "ОПЗЖ", "Європейській солідарності" – і я дякую трьом народним депутатам "Слуги народу", які також всупереч волі фракції поставили підписи", – сказав Порошенко.

"Ми зібрали 150 підписів – в умовах, коли фракція "Слуги народу" блокувала, бо отримала команду не підписувати і не розглядати. Завтра ці підписи будуть здані у Верховну Раду. На цьому тижні ми вимагаємо негайно розглянути і проголосувати цей законопроєкт, і кожен день лікарі мають знати, що вони захищені", – наголосив п'ятий президент.  

"Другий законопроєкт – це про тести. Якщо не вистачає лабораторій, то вони будуть тут через 5 днів. Я не завіз їх тільки тому, що була інформація, що їх 2 мільйони. Вони коштують 17 тисяч доларів, а рятують життя лікарів, бо лікар, коли до нього поступає пацієнт, має бути протестований", – переконаний лідер "Європейської солідарності".

"Третя позиція – це прийняте нами в парламенті рішення підвищити зарплату лікарям, які працюють з коронавірусними хворими на 300%. Пройшло з 13 квітня уже більше трьох тижнів. Скажіть, лікарі отримують 300%? Я вам скажу, не отримують. І на моє запитання чому за цей час не вирішене питання виплат лікарям, ми отримали відповідь, що винні мери. Забрали кошти в місцевого самоврядування, коли проводили зміни до бюджету. А на сьогодні уряд звинувачує мерів. Звичайно, що це нечесна гра. І наша позиція, що ми маємо на цьому тижні негайно проголосувати в першому читанні і в цілому, і захистити наших воїнів у боротьбі з пандемією – наших лікарів", – наголосив Петро Порошенко.

Як раніше повідомляв 5.ua, за результатами дослідження, 65% медиків незадовільно оцінили роботу Зеленського і його уряду з підготовки до епідемії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 649 | Додав: adminA | Теги: ЄС, підписи депутатів, тестування медиків, страхування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]