Пт, 2024-04-19, 18:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Щоб взяти участь в "антиросійській" ПРО в Європі Японія піде на скасування ембарго на експорт зброї
Інші останні Новини світу

Уряд Японії прийняв рішення пом'якшити ембарго на експорт озброєнь, яке діє з 1967 року, що дозволить країні взяти участь в проекті європейської системи ПРО, яка так не подобається президентові РФ Дмитру Медведєву, повідомляє NEWS.ru.

Міністр оборони Японії Ясуо Ітікава оголосив: "Ми і раніше робили деякі винятки з цього питання. Але тепер ми хочемо остаточно переглянути дане питання, спираючись на сучасні реалії".

Пом'якшення ембарго на експорт зброї з Японії дозволить відкрити дорогу до постачань до Європи елементів системи ПРО, що спільно розробляються за участю Токіо, підкреслює IТАР-ТАСС. Остаточне рішення з цього питання озвучить 27 грудня генеральний секретар кабінету міністрів Японії Осаму Фудзімура.

Японія спільно з США бере участь в розробці одного з блоків модифікованої корабельної ракети (SM3), яка, згідно з планами Вашингтона, повинна стати одним з ключових елементів європейської ПРО. Проте, через обмеження, що діють в Японії, майбутні постачання SM3 до Європи знаходилися під питанням. Оновлення законодавства дозволить Токіо співпрацювати в області розробки озброєнь не тільки з США, але і з іншими країнами, зокрема з європейськими союзниками.

Нагадаємо, що 3 грудня представник США в НАТО Іво Даалдер заявив, що вони продовжать будівництво системи ПРО в Європі незалежно від думки Росії з цього приводу.

1 грудня на бойове чергування в Росії заступив новий рід військ - сили повітряно-космічної оборони, які мають стати першим рубежем оборони РФ від військових загроз стратегічного характеру.

Говорячи про загрози, яким мають протистояти війська ПКО, в Росії згадують плани Пентагону з розгортання ЄвроПРО поблизу російських кордонів.

Раніше Москва погрожувала у разі провалу переговорів про розгортання американської системи ПРО в Європі розташувати свої тактичні ракети "Іскандер" у Бєларусі, в Краснодарському краї та Калінінградській області, що дозволить Росії "відбити можливу атаку США".

Зазначимо, що Москва категорично виступала проти будівництва європейської системи ПРО і погрожувала встановити у відповідь поблизу Калінінграда ракетні комплекси "Іскандер". Та згодом від цієї ідеї відмовилася за умови, що США відмовляться від ПРО. Москва також підозрює, що об'єкти ПРО призначені для спостереження за ракетними арсеналами Росії.

23 листопада президент Росії Дмитро Медведєв віддав армії наказ підготуватися до атаки на американську систему ПРО. Крім того, Росія переходить на повну бойову готовність та бере під контроль Європу і Атлантику, все через американську ПРО.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: Японія, ПРО в Європі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]