Вт, 2024-04-16, 14:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
Щоб звільнити "кіборга" Рахмана Порошенко помилував російського майора Старкова. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Сьогодні о 02.30 президент України Петро Порошенко зустрів "кіборга" із позивним "Рахман", якого напередодні було звільнено з полону бойовиків.

Як повідомили у прес-службі глави держави, Порошенко наголосив, що за визволення начальника відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрія Гречанова багато людей переживали та боролися, і це вдалося зробити з 18-ї спроби.

"Сьогодні не лише для вашої мами та дружини справжнє свято, а й для кожного з нас і для мене також. Воїне, ласкаво просимо додому", - зазначив президент.

Глава держави нагадав, що ще під час зустрічі в "нормандському форматі" він звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда з проханням натиснути на російського президента Володимира Путіна, щоб звільнити кіборга.

Порошенко подякував всім, хто брав участь у звільненні українського захисника. "Знаю, наскільки важко було це зробити і скільки людей в цьому було задіяно", - сказав він.

Президент також зателефонував дружині і матері військовослужбовця та подякував за такого чоловіка й сина. "Хочу вам подякувати за те, що ви виховуєте таких синів - справжніх героїв України, які роблять все для того, щоб територія України була звільнена і які є прикладом як треба любити Україну та воювати. За таких, як Андрій, ми боремося до останнього. У нас було 18 спроб його звільнити. І сьогодні світлий день, коли він повернувся додому", - сказав Порошенко в розмові з мамою "кіборга".

Порошенко повідомив, що задля визволення українця підписав указ про помилування російського майора Володимира Старкова.

Глава держави додав, що вчора в Парижі спілкувався з прем`єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і вони, зокрема, обговорили питання звільнення кіборга. "Він навів мені такий приклад, коли за капрала ізраїльської армії вони віддали тисячу терористів. І вважають, що зробили правильно", - сказав президент.

Глава держави подякував "кіборгу" за мужність та силу духу: "За всі місяці героїчного перебування в полоні ви показали стійкість українського воїна і показали, що таке справжні українські десантники-розвідники".

Як повідомлялося, що Андрій Гречанов потрапив у полон бойовиків в серпні цього року.

Зазначимо, у вересні Дзержинського районний суд Донецької області засудив громадянина Росії, майора Збройних Сил РФ Володимира Старкова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Старков в українському суді провину визнав повністю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: звільнення кіборга Рахмана, російський майор Старков, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]