Сб, 2024-04-20, 04:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Щодо ідеї президента закріпити у конституції членство в ЄС і НАТО у Польщі скептичні – ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Польщі скептичні щодо ідеї президента закріпити у конституції членство в ЄС і НАТО – ЗМІ

Ініціатива президента Польщі Анджея Дуди щодо закріплення у конституції присутності країни в НАТО і ЄС поки не знайшла підтримки серед політиків.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Як зазначається, поки Дуда не може розраховувати навіть на підтримку "Права і справедливості".

"Положення, в якому йдеться про суверенітет, відносини між Польщею і ЄС – це ми можемо розглянути, але як відомо, диявол ховається в деталях" - сказав євродепутат Ришард Чарнецький.

"Не маю нічого проти, але важко вірити президенту, який щоденно критикує ЄС" - заявив депутат опозиційної "Громадянської платформи" Анджей Галіцкі.

"Опівдні президент говорив про ЄС і НАТО в конституції, пізніше додав ще й ООН. У мене тут є порада для президента – членство Польщі у Міжнародному Червоному Хресті також ключове і вагоме" - сказав депутат руху Kukiz 15 Гжегож Длугі.

Президент Анджей Дуда заявив про необхідність закріпити у конституції членство Польщі у НАТО і ЄС під час промови з нагоди державного свята.

"Сьогодні наше головне завдання - перш за все побудувати сильну державу. У нас є конституція, ми повинні обговорювати її зміни, тому що варто обговорювати, чи слід вводити запис про ЄС в нашу конституцію, чи слід  закріпити нашу присутність у НАТО. Особисто я вважаю, що так" - заявив Дуда.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: Польща, конституція, членство в ЄС і НАТО, ідеї президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]