Пт, 2024-03-29, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Щодо використання Starlink в Україні в Ілона Маска була розмова з урядом США
Інші останні Новини світу науки і технологій

Раніше стало відомо, що компанія начебто обмежила українським військовим доступ до супутникового зв'язку Starlink для управління безпілотниками.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що уряд США провів переговори з Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні.

На запитання журналістів, чи просили Сполучені Штати Ілона Маска не обмежувати використання можливостей Starlink українськими військовими, Блінкен сказав: "Ну, я не можу поділитися ніякими розмовами, які у нас були, окрім як сказати, що у нас були розмови".

Starlink в Україні

Напередодні президент SpaceX Гвінн Шотвелл заявила, що компанія обмежила українським військовим доступ до супутникового зв'язку Starlink для управління безпілотниками.

Вона пояснила, що компанія не хоче, щоб українські військові використовували технології SpaceX для наступальних ударів. У контракті нібито прописані лише гуманітарні цілі використання обладнання.

Сам Ілон Маск пояснив введення обмежень страхом, що конфлікт може перерости у Третю світову війну.

Наразі ЗСУ використовують термінали супутникового зв'язку на передовій. Останнім часом військові підтверджували регулярні збої в роботі мережі. Маск, за даними ЗМІ, заборонив використовувати Starlink під час деокупації Криму.

У вересні SpaceX звернулася до Пентагону з проханням профінансувати майбутню роботу терміналів в Україні. Сам мільярдер, пояснюючи це звернення, зазначив, що йому доводиться витрачати гроші не тільки на забезпечення безперебійного зв'язку, а й на кіберзахист від російських хакерів, які постійно намагаються зламати систему.

Раніше Ілон Маск зізнавався, що дуже боїться ескалації конфлікту, що може спричинити застосування росією ядерної зброї та початок Третьої світової війни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 460 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]