Чт, 2024-03-28, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Щодо збитого на Донбасі Boeing п'ять країн можуть створити власний трибунал
Інші останні Новини світу

Україна, Австралія, Малайзія, Бельгія і Нідерланди можуть створити власний трибунал щодо катастрофи Boeing на Донбасі, заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Як заявила в інтерв'ю The New York Times голова МЗС Австралії Джулі Бішоп, створення трибуналу п'ятьма країнами, що спочатку було однією з альтернатив міжнародному трибуналу в рамках ООН, зараз у процесі обговорення, передає УНІАН.

За словами Бішоп, голови МЗС України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів зустрінуться 29 вересня в ході Генасамблеї ООН, де обговорять створення трибуналу.

Бішоп зазначила, для заснування такого суду є багато варіантів, це питання опрацьовує група юристів у галузі міжнародного кримінального права. Голова зовнішньополітичного відомства Австралії зазначила, що зараз названа група країн "визначилася з пріоритетами", і створення міжнародного трибуналу – це "наступний крок".

За словами Бішоп, створення суду, який не потребує затвердження з боку ООН, можливе в рамках договору між країнами, громадяни яких загинули унаслідок падіння літака. Бішоп підкреслила, що аналогією для такого розгляду служить суд над винуватцями вибуху літака авіакомпанії Pan American рейсу PA 103 над шотландським містом Локербі в грудні 1988 року (тоді загинули 270 осіб). Суд у цій справі пройшов у Нідерландах за шотландськими законами у 1999 році, після того, як лівійський лідер Муаммар Каддафі погодився видати підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що альтернативою створення трибуналу у справі MH17 може стати "гібридний суд", який дозволить обійти російське вето і допомогти в справі розслідування знищення малайзійського Boeing.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Boeing, Донбас, власний трибунал, збитий, п'ять країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]