Чт, 2024-04-25, 16:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:11
"Школу молодого письменника" відкриває Жадан
Інші останні Культурні новини

Проект "Школа молодого письменника" стартує в Харкові у березні. Про це 1 лютого журналістам розповів куратор проекту, відомий український письменник Сергій Жадан, повідомляє Укрінформ.

"Це, звичайно, не якийсь літературний інститут, але це перший крок для письменників-початківців. Водночас для суспільства, яке четвертий рік живе в умовах стресу, це свого роду арт-терапія", - зазначив Жадан.

За його словами, школа розрахована на молодіжну аудиторію.

"Будуть сформовані дві групи: молодша, до 15 років, і старша - до 22-х. Заняття включають теоретичну і практичну підготовку. Серед педагогів - професійні критики і наукові співробітники Харківського літературного музею. Заплановано зустрічі з харківськими письменниками", - додав Жадан.

Для участі в проекті потрібно до 22 лютого заповнити реєстраційну форму на сайті Всеукраїнського студентського братства "Еліта нації". Після реєстрації передбачено творчий конкурс.

Твори найкращих вихованців школи опублікують у спільній збірці з Сергієм Жаданом. Він вже пообіцяв розповісти учасникам проекту, як написати бестселер.

42-річний Жадан сам родом із Луганщини, навчався в Харківському педагогічному університеті ім.Сковороди, живе у Харкові. Кандидат філологічних наук, письменник, поет, перекладач.

У 2016 році нагороджений державною премією "Українська книга року", всі кошти від якої передав на допомогу дітям Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: Жадан, Школа молодого письменника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]