Чт, 2024-04-18, 13:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Шлях, яким Фірташ постачає сировину для виробництва титану з України в окупований Крим знайшли ЗМІ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат, що належить українському олігарху Дмитру Фірташу, постачає ільменіт, сировину для виготовлення титану, на "Кримський титан", який знаходиться на території анексованого Росією Криму.

Про це йдеться в розслідуванні Олександра Гуменюка "Шлях до Криму" для програми "Слідство.Інфо" на hromadske.tv.

Як зазначається, "Кримський титан", який раніше належав Дмитру Фірташу, після анексії Росією Криму, був переданий в оренду московській компанії ТОВ "Титанові інвестиції", засновником якої є кіпрська компанія "Летан Інвестментс Лімітед".

"На цю ж фірму зареєстрована австрійська компанія Group DF International. Отже, де-факто завод залишався власністю українського олігарха, а де-юре тепер працює за російським законодавством", - йдеться в розслідуванні.

Після блокади півострова і офіційного закриття портів до "Кримського титану" - ключового підприємства Фірташа - стало фактично неможливо постачати з України ільменіт.

Як зазначається, "Слідство.Інфо" отримало ексклюзивні документи, які допоможуть повністю відстежити шлях поставки українського ільменіту на фірташівський "Кримський Титан".

"Вантаж, який ми відстежуємо, відправлено з Межиріченського гірничо-збагачувального комбінату, якому належать 10 і 11 кар'єр. Після видобутку ільменіт відправляється в порт "Південний", що поруч з Одесою. Його везуть залізницею в конкретний приватний портовий термінал", - розповідають журналісти.

Згідно з документацією, судно "Катя" з ільменітом прямувало в російський порт Кавказ, що знаходиться в Керченській протоці.

Згідно з даними міжнародного сайту з відстеження морських суден marІnetraffic, в затоці "Катя" стоїть поруч з судном під російським прапором "Нафторудовоз".

Крім того, журналістам вдалося зафіксувати, як ільменіт з "Каті" перевантажується на "Нафторудовоз", який потім рухається в сторону порту в Керчі, а згодом заходить в нього.

"На підтвердження факту заходу "Нафторудовозу" в кримський порт ми також отримали фото безпосередньо з самої Керчі. Їх зробили 6 квітня 16-го року під час розвантаження судна, яке забрало вантаж з "Каті". На них чітко видно і назва "Нафторудовоз" , і розвантажену поруч ільменітову руду", - повідомляють журналісти.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що кримський титановий завод Фірташа отримує сировину з України та експортує готову продукцію через українські порти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: україна, виробництво титану, сировина, Фірташ, ЗМІ, окупований крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]