Пт, 2024-03-29, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:34
Шокін вже вп'яте не відпускає його в закордонні відрядження - скаржиться Касько
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Заступник генпрокурора Віталій Касько заявляє, що генеральний прокурор Віктор Шокін п'ять разів відмовляв йому в закордонних відрядженнях.

Про це Касько повідомив в ефірі "Шустер Live" на телеканалі 3s.tv.

"Це вже п'ята відмова мені в закордонних відрядженнях", - сказав Касько, коментуючи відмову Шокіна пустити його у відрядження до США найближчим часом.

З його слів, раніше йому заборонили відвідати Раду Європи, а також інші міжнародні заходи.

Як відомо, Генеральна прокуратура заявляє про відсутність необхідності спеціального дозволу Шокіна заступникові генпрокурора Каську для відвідування США.

"Це вже п'яте відрядження, щодо якого я отримав відмову. До цього були відрядження до Ради Європи на запрошення високопоставлених керівників Ради Європи, обговорити, чим закінчилася - не знаю, чи можна це назвати таким словом - "реформа" прокуратури, місцевих прокуратур. До цього було запрошення OECD - це відома міжнародна організація, яка займається боротьбою з корупцією, - виступити на антикорупційній конференції; консультативної ради європейських прокурорів, до якої я входжу як член консультативної ради, і на конференцію Transperency International", - повідомив він.

При цьому заступник генпрокурора висловив здивування з цього приводу.

"Оскільки я в Генеральній прокуратурі курирую питання міжнародного співробітництва, то якісно виконувати свої обов'язки, не маючи можливості брати участь у подібних заходах, досить важко. Тому, я так розумію, вп'яте принаймні, американська сторона,.. яка була ініціатором цього відрядження і була зацікавлена в цих переговорах, і стосувалося це в тому числі кримінальних справ, які розслідуються в США і мають вихід на українських високопоставлених осіб, - тим не менш, ця відрядження не відбулося", - розповів він.

Касько зазначив, що у зв'язку з цим американська сторона, яка оплачувала всі витрати, пов'язані з відрядженням, різко відреагувала на цей факт.

Раніше нардеп (Блок Петра Порошенка) Світлана Заліщук опублікувала на своїй сторінці копію листа від посольства США в Україні на ім'я Шокіна, в якому висловлюється розчарування його рішенням заборонити його заступникові Віталію Каську відвідати США у складі офіційної делегації в січні.

У 2015 році команда Каська і ще одного заступника Шокіна, Давида Сакварелідзе, була ініціатором кримінального провадження проти колишніх високопоставлених прокурорів Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця (пізніше їх прозвали "діамантовими прокурорами" через знайдені під час обшуків коштовності). Потім Касько і Сакварелідзе не раз заявляли про тиск, який здійснюється на їхню команду через цю справу, але зрештою сказали, що конфлікту з Шокіним у них немає. Обвинувальний акт проти цих прокурорів був переданий до суду на початку січня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: вп'яте, закордонні відрядження, Касько, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]