Пт, 2024-04-19, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Штаб - загострення в АТО. Двоє українських військових загинули, 11 отримали поранення
Інші останні Надзвичайні новини

Терористи 71 раз обстріляли позиції ЗСУ.

У зоні проведення антитерористичної операції, упродовж середи 7 червня бойовики 71 раз застосовували зброю проти підрозділів Збройних Сил України, внаслідок бойових дій двоє українських військових загинули, ще одинадцятеро зазнали поранень. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Зазначається, що на приморському напрямку зафіксовано найбільше випадків порушення противником режиму невикористання зброї - 28.

"До вечора бойовики обстріляли наші позиції в районі Чермалика з реактивних систем залпового вогню. Там же, а також поблизу Широкиного, противник вів вогонь зі 120-мм мінометів. З гранатометів та стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя, Водяного та Мар'їнки", - йдеться у повідомленні.

У штабі додали, що значно активізувались НЗФ на цьому напрямку вже під вечір. Зокрема, тричі вони били по наших укріпленнях в районі Красногорівки з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів, а також БМП, обстріляли укріплення українських воїнів біля Старогнатівки. А з настанням темної пори найманці незмінно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів в районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя та Мар'їнки.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України. Незмінно найгарячішою ділянкою на цьому напрямку залишаються південне та східне передмістя Авдіївки. Там бойовики вчора, особливо ввечері, здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 й 82 мм, зенітних установок та піхотного озброєння.

Крім того, з мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького. Окрім того, противник застосовував 82-мм міномети поблизу Зайцевого, Луганського та Невельського. Там же вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, час від часу - з озброєння БМП.

Луганський напрямок. На даній частині фронту вчора було найнапруженіше. Проте до заходу сонця ситуація відносно стабілізувалась. Всього за добу тут зафіксовані 22 факти використання противником зброї проти підрозділів сил АТО. Впродовж дня найбільш інтенсивно та щільно НЗФ вели вогонь з важкого артилерійського озброєння в районі Кримського та Новтошківського. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, котрі тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового. Використовуючи озброєння меншої потужності, проросійські бандформування вдавались до провокацій в районі станції Донець, Станиці Луганської та Новозванівки.

Нагадаємо, позаминулої доби бойовики 85 разів застосовували зброю проти підрозділів Збройних Сил України, внаслідок бойових дій восьмеро бійців сил АТО отримали поранення.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: АТО, двоє українських військових загинул, загострення, штаб, 11 поранення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]