Пт, 2024-03-29, 10:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Штраф за порушення мовних вимог у Естонії може зрости до 6400 євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

У парламенті Естонії (Рійгікогу) зареєстровали законопроект про внесення поправки в Закон про мову, яка передбачає десятикратне підвищення штрафу за порушення вимог до знання естонської мови.

Про це пише ERR.

Законопроект ініціювали депутати від чотирьох партій: Тармо Круузімяе і Прійт Сибул ("Вітчизна"), Яак Мадісон і Хенн Пиллуаас (EKRE), Мадіс Міллінг та Ігор Грязын (Партія реформ), а також Яанус Карилайд і Мярт Сультс (представник Центристської партії, яка відхрещується від законопроекту).

Згідно з законопроектом, штраф за порушення мовних вимог повинен підвищитися з нинішніх 640 до 6400 євро.

 

У пояснювальній записці зазначається, що поправка поліпшить виконання Закону про мову, мотивуючи керівників установ і підприємств активніше займатися навчанням працівників естонському мови, а також підвищить результативність нагляду з боку Мовної інспекції.

"На зустрічі з представником Мовної інспекції спільно відзначили, що сьогоднішні заходи прописаний у статті 32 даного закону максимальний штраф в 640 євро - відстали від часу", - йдеться в документі.

Коментуючи цю ініціативу, Тармо Круузімяе послався на проблеми, що регулярно виникають з обслуговуванням естонською мовою на підприємствах громадського харчування, в громадському транспорті, підприємствах сфери обслуговування і в місцях, де естонці становлять меншість населення.

"Оскільки проблема має широкий характер і санкції з боку Мовної інспекції поки не дали бажаного результату, Закон про мову необхідно посилити", - заявив член "Вітчизни", навівши статистику перевірок Мовної інспекції в декількох магазинах Maxima в Таллінні, за результатами яких більшості продавців було винесено припис про здачу іспиту на знання естонської мови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: 6400 євро, Естонія, порушення мовних вимог, штраф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]