Сб, 2024-05-04, 10:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Швидко відновити експорт зерна з України закликав Китай
Інші останні Економічні новини

Заступник постпреда Китаю в ООН наголосив, що відновлення експорту зерна з України необхідне для міжнародної продовольчої безпеки.

Китай закликав Україну та росію швидко відновити експорт зерна з України після того, як росія вийшла із Чорноморської зернової ініціативи ("зернової угоди"). Про це заявив заступник постійного представника Китаю в Організації Об'єднаних Націй Ген Шуан, пише ЗМІ з посиланням на державне телебачення Китаю у суботу, 22 липня.

На засіданні Ради Безпеки ООН 21 липня він висловив сподівання Пекіна, що зацікавлені сторони працюватимуть з органами ООН, щоб знайти збалансоване рішення, яке б задовольнило законні інтереси всіх сторін.

Шуан наголосив, що це необхідно для забезпечення міжнародної продовольчої безпеки.

росія відкликала гарантії безпеки у Чорному морі

З 17 липня росія вийшла з "зернової угоди", після чого почала прицільно атакувати портову інфраструктуру України.

19 липня рф заявила про відкликання гарантій безпеки мореплавцям: судна, які прямують до українських портів, незалежно від їхнього прапору, вона вважатиме перевізниками вантажів військового призначення.

Наступного дня Україна відповіла дзеркально: судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку російських та окупованих росією українських портів розглядатимуться як такі, що перевозять воєнні вантажі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 286 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]