Сб, 2024-04-20, 09:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:05
Швидше прийняти план відновлення економіки Європи закликали Німеччина та ЄЦБ
Інші останні Новини Європейського Союзу

німеччина, єцб, план, відновлення, економіка, європа Канцлер Німеччини Ангела Меркель та голова Європейського центрального банку Крістін Лагард закликали лідерів країн Євросоюзу якнайшвидше ухвалити план з відновлення економіки.

Про це вони заявили на відеосаміті лідерів ЄС, передає Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За даними агентства, Меркель нагадала, що викликана пандемією COVID-19 економічна і соціальна криза є наймасштабнішою для Європи з часів Другої світової війни.

Лідери ЄС повинні усвідомити серйозність ситуації і прийняти план відновлення економіки до кінця літа, вважає лідер ФРН.

В кінці травня Єврокомісія представила план з відновлення економіки, що передбачає виділення 750 млрд євро на допомогу постраждалим регіонам в рамках нового семирічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки. Ці кошти Єврокомісія позичить на фінансових ринках.

Погасити заборгованість потрібно буде до 2058 року відповідальність за це ляже на весь союз. 500 млрд євро з цієї суми буде надано у вигляді грантів (субсидій), ще 250 млрд євро - у вигляді кредитів. Для реалізації плану Єврокомісії буде потрібна згода всіх 27 країн ЄС.

Як повідомляє Politico з посиланням на документи ЄС, планується, що Італія отримає гранти на суму 81,8 млрд євро, Іспанія - 77,3 млрд євро, Франція - 38,8 млрд євро, Польща - 37,7 млрд євро, Греція - 22,6 млрд євро. Ці гроші підуть на підтримку охорони здоров'я та потерпілого від пандемії бізнесу в європейських країнах, а також на інвестиції в перспективні проєкти, щоб підстьобнути зростання економіки ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 537 | Додав: admin | Теги: Німеччина, ПЛАН, відновлення, ЄЦБ, економіка, Європа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]