Чт, 2024-03-28, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Сили АТО розпочали другий етап відведення техніки. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Українські Збройні сили сьогодні, 4 березня, почали відведення від лінії зіткнення самохідних артилерійських установок 2С3 "Акація", повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Дотримуючись мінських домовленостей, сили антитерористичної операції продовжують відведення важкого артилерійського озброєння в Донецькій і Луганській областях від лінії розмежування. Так, сьогодні, 4 березня, на певні відстані передислокуються самохідні артилерійські установки 2С3" Акація "- наголошується в повідомленні в середу.

Раніше на брифінгу в середу вранці спікер АТО Анатолій Стельмах заявив, що "очікує такого ж кроку з боку бойовиків".

На денному брифінгу речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що зараз українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Бойовики ж створюють тільки імітацію, зазначив Лисенко.

"На Луганському напрямку бойовики не тільки не допускають спостерігачів ОБСЄ до процесу передислокації важкого озброєння, вони навіть не показують маршрутів, куди ця техніка буцімто відводиться", - сказав Лисенко.

Він уточнив, що другий етап відведення важкої техніки передбачає відведення 152-мм самохідної артилерійської установки "Акація". Зараз ці броньовані машини готуються до відведення, визначено маршрути для цього.

"Українська сторона продовжує процес відведення важких озброєнь. Саме розпочався другий етап", - сказав він.

Лисенко зазначив, що найбільша активність противника спостерігалася на Донецькому напрямку. Під вогонь бойовиків потрапили Опитне, Піски, Березове. З артилерії близько опівночі злочинці били по Авдіївці, а з мінометів і зенітної установки – по Водяному.

На Луганському напрямку вогневого удару з гранатометів і стрілецької зброї зазнало селище Щастя. Поблизу населеного пункту Лебединське, що під Маріуполем, українські позиції обстріляв снайпер.

За минулу добу загинув 1 український військовослужбовець, ще 1 зазнав поранення.

Також зазначимо, що сьогодні Укрінформу джерело у силових відомствах повідомило про колону зі 100 одиниць бронетехніки, яка прибула до Горлівки.

"Бойовики в Донецьку отримали наказ від свого керівництва практично повним складом прибути до Горлівки, де вони зможуть взяти прибулу техніку на озброєння і сформувати нові ударні групи", - зазначив співрозмовник.

Місія ОБСЄ констатує зменшення кількості обстрілів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує зменшення кількості обстрілів у зоні АТО протягом останніх кількох днів. Про це сказав повідомив речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків сьогодні на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Якщо говорити про порушення режиму припинення вогню, ми можемо сказати, що таких порушень стало менше протягом останніх кількох днів", - зазначив він.

"Проте залишаються гарячі точки у Широкиному поруч з Маріуполем та поблизу Донецька", - додав Боцюрків.

При цьому спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ каже, що спостерігачі поки що не можуть підтвердити відведення важкого озброєння сторонами конфлікту в зоні АТО.

"Щоб підтвердити відведення - нам потрібна повна інформація. Українська сторона ще повинна надати певні дані. Нам потрібен список важкого озброєння, точки відводу, місця дислокації. Нам потрібен постійний доступ до точок відведення озброєння... Жодна сторона не зможе розраховувати на наше підтвердження відведення, поки це не буде забезпечено", - сказав він.

Нагадаємо, 26 лютого, згідно другого пункту "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на Маріупольському, Артемівському і Луганському напрямках".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: Сили АТО розпочали другий етап відв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]