Пт, 2024-03-29, 17:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Сили АТО відбили атаку бойовиків під Троїцьким. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

З 18.00 вчорашнього вечора бойовики вчинили понад 35 збройних провокацій проти українських захисників.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Луганщині біля Троїцького відбулося бойове зіткнення з нечисленною групою бойовиків, яке тривало протягом години. Українські військові дали відсіч нападникам, вони відступили.

"У районі Станиці Луганської, вдруге за минулу добу, бойовики застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібром 120 мм", - йдеться в повідомленні.

Також зафіксовано використання бойовиками 82-мм мінометів біля Зайцевого і на околиці Красногорівки.

Крім того, по українських позиціях у районі Горлівки бойовики били з озброєння танку.

Зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи продовжують обстрілювати Піски, Опитне і Авдіївку.

Біля Горлівки вночі під вогнем бойовиків з автоматичних станкових гранатометів опинилися Майорськ та Луганське. По позиціях сил АТО біля Новгородського терористи били зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП, також там працював снайпер.

З початку цієї доби бойовики близько п'яти разів відкривав вогонь у бік українських військових у районі Пісків.

Всього протягом минулої доби бандити 57 разів порушили умови припинення вогню в зоні АТО.

Зазначимо, напередодні в штабі зазначали, що бойовики 63 рази відкривали вогонь по позиціях українських силовиків.

Ескалація насильства з боку російських найманців різко посилилася, починаючи з 8 листопада, коли група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

25 листопада терористи з реактивних систем залпового вогню обстріляли непідконтрольну українській владі Горлівку з позицій в селища Спартак на околиці Донецька. У прес-центрі АТО розцінили такі дії бойовиків як спробу дискредитувати Збройні сили України.

1 грудня бойовики влаштувалися на свинофермі в Зайцевому і відкрили вогонь у напрямку школи, в якій розміщувався штатний підрозділ бойовиків "ДНР".

4 грудня бойовики вчинили атаку на опорний пункт Збройних сил України в районі села Павлопіль (входить до складу Павлопільської сільської ради Волноваського району Донецької області), проте були змушені відступити через відсіч з боку українських військовослужбовців.

Уночі проти 4 грудня і до ранку терористи вели обстріли на всіх напрямках, в штабі повідомляли про 14 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Також вчора поблизу Гнутового на ворожій міні підірвалася українська БРДМ-2. Внаслідок цього 1 український військовослужбовець загинув, 5 - поранені. Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук зазначав, що бойовики продовжують посилювати тактичні групи в районі Горлівки та Ясинуватої.

Зазначимо, що керівництво збройних сил Російської Федерації нещодавно реорганізувало 12-те командування резерву Південного військового округу у Центр територіальних військ, розташований у Новочеркаську. Відтепер саме ця структура здійснює безпосереднє керівництво 1-го та 2-го армійськими корпусами на території окремих районів Донецької і Луганської областей, тимчасово підконтрольних угрупованням "ДНР" та "ЛНР".

Протягом останнього часу бойовики, порушуючи Мінські домовленості, скоюютьпровокативні обстріли українських позицій. При цьому російські ЗМІ також намагаються безпідставно звинуватити українських військових у обстрілах місцевого населення. Такі факти свідчать про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО з дискредитації ЗС України, подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і виконання Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: атака бойовиків, сили АТО, Троїцьке | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]