Вт, 2024-04-23, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:43
Сили АТО відбили атаку диверсантів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, це наполовину більше порівняно з попереднім днем. Про це сьогодні зранку, 5 квітня, прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку бойовики 4 рази обстрілювали українських бійців в Авдіївці, тричі стріляли в напрямку Новгородського, двічі - по Зайцевому.

Зазначається, що терористи застосовують різні види озброєнь одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, снайперську зброю.

На Маріупольському напрямку бойовики нарощують свої сили, застосовуючи заборонену мінськими домовленостями зброю. Зокрема обстрілу з мінометів калібру 120 мм зазнали позиції сил АТО поблизу Талаківки, з мінометів калібру 82 мм - у Широкиному.

"На цьому ж напрямку в районі Гранітного бандити спробували взяти штурмом одну з позицій сил АТО. Для відбиття та запобігання проникненню противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити", - йдеться в повідомленні.

У Луганській області бойовики з мінометів били по українських позиціях у районі Новозванівки.

"Безпекова ситуація на Донбасі набуває тенденції до загострення. Та сили АТО готові до різких змін обстановки і надійно утримують свої рубежі оборони", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, 4 квітня стало відомо, що двоє українських військових потрапили в полон в районі Горлівки.

У Зайцевому бойовики планують стріляти по мирних жителях

На Донбасі очікується провокація бойовиків у Зайцевому, заявляє штаб АТО.

"У районі населеного пункту Зайцеве, що на Донеччині, підрозділи незаконних збройних формувань від своїх кураторів з Кремля отримали близько 200 мін калібру 120 та 82 міліметри", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

"І планують їх використати як по позиціях Збройних сил України, так і по мирних жителях Зайцевого, начебто на знак помсти за свого вбитого товариша", - заявляють там.

Штаб додає, що, "грубо порушуючи Мінські домовленості, проросійські найманці не думають про наслідки таких дій, а цинічно намагаються ще більше роздмухати конфлікт на Донбасі, не зважаючи навіть на ризики для життя мирних мешканців". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: атака диверсантів, сили АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]