Пт, 2024-04-19, 15:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
Силовики назвали три "найгарячіші" точки зони АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За добу в зоні проведення АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, проте шестеро бійців зазнали поранень.

Про це на брифінгу повідомив прес-секретар адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули серед українських військових немає, шестеро хлопців отримали поранення", - сказав він.

Лисенко повідомив, що п'ять бійців отримали поранення в районі Авдіївки, один - в Новотроїцькому. "Всі поранення - через обстріли з різних видів зброї", - уточнив він.

На Донецькому напрямку бойовики за минулу добу 18 разів застосували важке озброєння проти українських військових, повідомив Лисенко.

"На Луганському напрямку вчора було спокійно. На Донецькому - противник 18 разів застосував важке озброєння, а саме: міномети калібром 82 і 120 мм. При цьому по наших позиціях було випущено більш як 110 мін", - сказав Лисенко, додавши, що також бойовики епізодично вели вогонь з БМП, крім того, працювали їхні снайпери.

Він назвав три "найгарячіші" точки впродовж минулої доби на цьому напрямку - Луганське, Зайцеве і Авдіївка.

В цілому, підкреслив Лисенко, за останню добу на Донецькому напрямку терористи 38 разів обстріляли сили АТО.

Також, за словами спікера, вчора в районі Ясинуватської розв'язки бойовики не пропустили представників місії ОБСЄ, які виконували інспекційну перевірку. "Зазвичай така практика ворога свідчить про приховування важкої техніки на передовій", - зауважив Лисенко.

На Маріупольському напрямку, за його інформацією, епіцентром бойових дій вчора була Мар'їнка. "В ході вечірньої серії обстрілів у відповідь на провокації незаконних збройних формувань українські війська неодноразово відкривали вогонь по окупантам", - сказав спікер.

Крім того, бойовики порушували режим тиші в Красногорівці, Новотроїцькому та Чермалик.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку вчинено 14 обстрілів з боку бойовиків.

Бойовики на сході України отримали з Росії чергове підкріплення - боєприпаси і запчастини для танків, повідомив Лисенко з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

"На станцію Харцизьк приїхав ешелон з боєприпасами до 200 тонн. У Донецьк прибуло 5 вантажних машин з військовим майном, зокрема це танкові двигуни та акумулятори", - сказав Лисенко.

Чотири військових ЗСУ за мужність під час учорашнього бою під Новотроїцьким отримали нагороди

Четверо військовослужбовців Збройних сил України за мужність під час бою з ворогом під Новотроїцьким отримали бойові відзнаки, заявив Лисенко.

Він нагадав, що у середу, 23 березня, під Новотроїцьким відбулося бойове зіткнення сил АТО з кількома десятками бойовиків, які прибули на вантажівці. Тоді напад було успішно відбито, бойовики з втратами – кілька загиблих та до 10 поранених - втекли, а підбита російська вантажівка залишилася на позиції.

"Четверо військовослужбовців Збройних сил України, які проявили мужність у цьому бою, нагороджені нагрудною відзнакою командира бригади", - повідомив Лисенко.

Напередодні в районі населеного пункту Новотроїцьке Донецької області військові 72-ї бригади відбили атаку бойовиків. Проросійські бойовики під'їхали на КамАЗі до позицій 72-ї бригади на відстань до 1 кілометра. З нього вийшли близько 30 чоловік піхоти, спішилися, вишикувалися в бойовому порядку і пішли штурмом на наш опорний пункт.

Бій тривав близько півгодини. Сепаратисти намагалися атакувати українських бійців спочатку зі стрілецької зброї, а потім застосували автоматичні і станкові протитанкові гранатомети.

Поранених і вбитих серед бійців 72-ї бригади, на щастя, немає. Бойовики зазнали втрат, але точна їх кількість поки що з'ясувати неможливо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: три найгарячіші точки зони АТО, Силовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]