Сб, 2024-04-20, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Силовики підбили БМП окупантів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув, троє дістало поранень, обстановка загострилася, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ми втратили одного воїна, ще троє були поранені", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Лисенко поінформував, що за минулу добу в зоні проведення АТО зафіксовано понад 100 обстрілів із боку противника.

На луганському напрямку НВФ двічі обстріляли з міномета Станицю Луганську, саме через постійні обстріли пункт пропуску в даному населеному пункті до цих пір не працює. Також обстріли мали місце в Кримському і Золотому. Всього на луганському напрямку за добу зафіксовано 6 обстрілів.

"У Троїцькому місцева жителька підірвалася на розтяжці, вона госпіталізована", - зазначив Лисенко.

На донецькому напрямку половина обстрілів з боку бойовиків припала по Авдіївці, там противник веде вогонь цілодобово. Неспокійно на Світлодарській дузі, околицях Горлівки, в Зайцеве, в районі шахти Бутівка.

Всього за добу на цьому напрямку зафіксовано 74 обстрілів, з них 17 - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямі НВФ атакували позиції сил АТО між Новотроїцьким і Докучаєвським. Бойовики застосували 122 мм міномети і БМП. У Мар'їнці мали місце снайперські обстріли, міномети НВФ застосували в Березовому, біля Богданівки - 122 мм артилерію. Всього за добу на маріупольському напрямку мали місце 24 обстріла.

В АТО розповіли, як бійці відбили штурм бойовиків і підбили БМП

Українські військовослужбовці підбили під Докучаєвськом БМП-1 противника, який йшов на штурм в районі Новотроїцького. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Російські найманці не полишають спроб скинути наші підрозділи, які тримають оборону під Новотроїцькому, з їхніх позицій. 14 квітня близько сьомої вечора, з метою уразити наші вогневі точки противник з бойової машини піхоти обстріляв українських захисників", - повідомили в прес-центрі.

"А вже за сорок хвилин кілька їхніх відділень піхоти під прикриттям двох БМП-1 пішли у наступ на українські позиції поблизу Новотроїцького. Після доповіді командиру батальйону з опорного пункту про ситуацію, що склалася та загрозу життя і здоров’я наших бійців було прийнято рішення про відкриття вогню у відповідь", - розповіли в АТО.

Командир батальйону майор Богдан Барда віддав наказ командирові сусіднього опорного пункту підтримати вогнем усіх штатних вогневих засобів бійців, яких атакував ворог.

"Таким чином проросійські найманці потрапили під прицільний перехресний вогонь наших воїнів. В паніці бойовики втратили керівництво та відступили. Окрім цього під час бою одним з влучних пострілів з СПГ-9 наші піхотинці підбили БМП-1 противника. Вже сьогодні командир батальйону привітав прапорщика, молодшого сержанта та старшого солдата бойової обслуги гранатомету з влучним пострілом та готує документи на підлеглих для їх відзначення", - розповіли в прес-центрі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: силовики підбили БМП окупантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]