Пт, 2024-03-29, 07:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Силовики відбили атаку окупантів і захопили трофеї. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Сили АТО поблизу Зайцевого захопили та вилучили велику кількість озброєння терористів. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Майже добу тривав бій поблизу с. Зайцеве що на Донеччині. Вже місяць ця гаряча "нульова" ділянка фронту, яку боронить окрема мотопіхотна бригада, щоденно попадає у зведення штабу АТО.

Один з підпорядкованих бригаді батальйон прийняв штурмове зіткнення, яке розпочалося увечері і тривало практично до самого ранку. Під прикриттям кулеметів, гранатометів ворожа піхота пішла у наступ. Відважним і сміливим українським військовослужбовцям вдалося посунути далі сепаратистів з висоти, з якої вони наступали.

На місці кинутих російськими найманцями позицій, звідки вони починали атакувати українські позиції, було захоплено ворожі трофеї: це протитанкові керовані ракети, призначені для ураження танків та броньованою техніки, їх менший аналог "Шмелі", вогнемети виробництва 2000 року. Є докази того, що все це виготовлено у Росії, оскільки боєприпаси і озброєння мають відповідне маркування й перебувають на озброєнні армії РФ. Ситуація в черговий раз доводить що збройна агресія Росії на Донбасі продовжується. РФ його ініціювала, фінансує, озброює і ним керує.

Командир батальйону висловив сподівання, що бійці, які захопили російські трофеї будуть представленні до нагород.

Обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою - за минулу добу зафіксовано 56 обстрілів позицій українських військ.

35 обстрілів по силах АТО зафіксовано на Донецькому напрямку і 21 на Маріупольському. Після півночі активність бойовиків значно зменшилася.

"Російські найманці продовжують нехтувати Мінськими угодами та вести вогонь з мінометів", - відзначили в штабі.

20 мін бойовики випустили по українським опорним пунктам в Первомайському і таку ж кількість мін - по позиціях сил АТО поблизу Зайцевого. Під неприцільним мінометним вогнем терористів опинилтися укріплення в районі Невельського.

На маріупольському напрямі під мінометний обстріл потрапили українські опорні пункти поблизу Мар'їнки, Гнутового і Чермалика.

Позиції ЗСУ поблизу Мар'їнки, Зайцевого, Майорська, Новоселівки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, з зенітної установки вівся вогонь поблизу Красногорівки.

Також бойовики вели по українськимсилам в районі Мар'їнці, Опитного і шахти Бутівка снайперський вогонь.

У штабі АТО підкреслили, що в деяких випадках українські бійці відкривали у відповідь вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Напередодні повідомлялося, що в результаті бойового зіткнення українські військові зайняли стратегічну висоту в Докучаєвську. Крім того, українські військові повністю відновили контроль над Широкино.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що перспектива відновлення повномасштабних бойових дій на Сході "чітко проглядається на наших радарах". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: трофеї, Силовики, атака окупантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]