Чт, 2024-04-18, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:20
Силовики відповідають окупантам малим калібром. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу за підтримки країни агресора незаконні збройні формування 70 разів відкривали вогонь по силах АТО з різної зброї, в тому числі мінометів і самохідних артилерійських установок.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку порушено режим тиші біля Авдіївки, Луганського, Пісків, Опитного, Невельського, Верхньоторецького, Артемового, Кам’янки, Світлодарська та Богуславського.

Як і раніше, ворог застосовує міномети калібрів 120 мм та 82 мм у поєднанні з гранатометами, кулеметами та стрілецькою зброєю.

Порушуючи мінські домовленості, на Маріупольському напрямку окрім заборонених мінометів у районі оборони Павлополя бойовики вели вогонь з самохідних артилерійських установок в напрямку Новотроїцького.

На Луганщині по українських вояках бойовики стріляли з гранатометів різних систем поблизу Трьохізбенки, а в Станиці Луганській постріли лунали зі стрілецької зброї.

За вказаний період сили АТО 19 разів відкривали вогонь у відповідь, при цьому застосовуючи тільки зброю малого калібру.

Як повідомлялося, напередодні бійці ЗСУ збили два безпілотники бойовиків, терористи стягнули велику кількість бронетехніки під Авдіївку.

Керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук написав у Фейсбуці, що бойовики продовжують посилювати свої бандформування, що діють під Авдіївкою.

"Зокрема, в даний район перекинута ще одна рота (до 100 чол.) на БМП-1 і МТ-ЛБ (всього до 10 одиниць ББМ) - в район на північ від вулиці Леніна (п. Мінеральне)", - написав Тимчук.

Крім того, за його даними, в темний час доби терористи, діючи відразу декількома піхотними групами, вели бої з передовими підрозділами сил АТО як в районі "промзони", так і в районах населених і опорних пунктів українських військ в районі дачного містечка і південніше.

На всіх ділянках противник був відкинутий, не зумівши вклинитися в бойові порядки сил АТО.

Волонтер Ксенія Бикова у Facebook написала, що українські військові збили два ворожих безпілотники під Авдіївкою, де нині триває сильний бій між силами АТО та російсько-терористичними угрупованнями.

"По Авдіївці — наші... таки два безпілотники. АЛЕ! Заміс там починається недитячий. Орки підтягнули багато броні, спецназ, десант. Я не знаю, що буде", — написала вона.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов побував напередодні в промисловій зоні біля міста Авдіївка, де щодня відбуваються обстріли і провокації з боку бойовиків, і заявив, що не виключає масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ.

Раніше в штабі повідомляли, що ситуація на Донецькому напрямку загострюється, а провокації бойовиків зупиняються тільки вогнем у відповідь сил АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: малий калібр, відповідь окупантам, Силовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]