Сб, 2024-04-20, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Символіку Служби зовнішньої розвідки президент затвердив
Інші останні Офіційні новини

Президент затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки

Президент Петро Порошенко 1 лютого підписав Указ про затвердження символіки Служби зовнішньої розвідки України.

Відповідний документ опублікований на сайті Глави держави.

Згідно з Указом, емблемою Служби зовнішньої розвідки України є рівносторонній золотий лілейний хрест, поверх якого у центрі вміщено малий Державний Герб України. Під емблемою півколом розміщено золоту девізну стрічку з написом чорними літерами девізу "OMNIA VINCIT VERITAS" (з латинської – "Істина перемагає все").

Прапором Служби зовнішньої розвідки України затверджено прямокутне полотнище графітово-сірого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3.У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Служби зовнішньої розвідки України.

"Емблема та прапор Служби зовнішньої розвідки України є офіційними відмітними символами Служби зовнішньої розвідки України, що свідчать про належність до Служби зовнішньої розвідки України", - йдеться в Указі.

Також зазначається, що емблема Служби зовнішньої розвідки України може відтворюватися на адміністративних будинках і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, у службових кабінетах, залах засідань, на відомчих заохочувальних відзнаках Служби зовнішньої розвідки України, знаках розрізнення на форменому одязі військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України.

Згідно з Указом, прапор Служби зовнішньої розвідки України встановлюється на адміністративних будинках і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, в кабінеті Голови Служби зовнішньої розвідки України та може використовуватися під час проведення офіційних заходів і урочистих церемоній за участю Служби зовнішньої розвідки України.

"Зображення емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України можуть відтворюватися на друкованій, рекламно-інформаційній і сувенірній продукції, у кіно-, відео- та фотоматеріалах, що видаються Службою зовнішньої розвідки України або виготовляються на її замовлення", - додається в документі.

Крім того, зауважується, що відтворення зображень емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України може бути виконано в одноколірному варіанті у розмірах, що відповідають меті їх застосування, із додержанням установлених пропорцій. В інших випадках особливості використання емблеми та прапора Служби зовнішньої розвідки України визначаються Головою Служби зовнішньої розвідки України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: президент, символіка Служби зовнішньої розвідк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]