Вт, 2024-04-23, 18:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Символом святкування Перемоги буде мак, інші стрічки нехай носять у Росії - Яценюк
Інші останні Політичні новини

  Уряд має затвердити план заходів програми святкування Перемоги над нацизмом і завершення Другої світової війни, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Ми загальну концепцію намалювали. Нагадаю, що символом святкування є мак. Це європейський символ, а всі інші стрічки нехай носять у Російській Федерації, яка чомусь претендує на те, що вона перемогла у Другій світовій війні", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу, 22 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава уряду наголосив: "Україна є країною-переможницею і відзначатиме на найвищому рівні завершення Другої світової війни та її перемогу над нацизмом. Україна як держава, яка є засновником ООН, і як держава, яка зазнала майже 40% людських і матеріальних втрат під час Другої світової війни від загального обсягу".

Прем'єр зазначив, що на засіданні уряду в середу планується затвердити план заходів програми святкування перемоги над нацизмом і завершення Другої світової війни.

Він доручив після затвердження цієї програми провести селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій.

Яценюк також нагадав, що уряд виділив понад 800 млн грн на соціальні виплати ветеранам Великої Вітчизняної війни, і доручив до 1 травня забезпечити виплату цієї матеріальної допомоги.

Крім того, він доручив створити організаційний комітет у зв'язку з роковинами депортації кримських татар.

8 квітня Кабмін створив організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Нагадаємо, Верховна Рада визначила святкування 9 травня як Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 8 травня - як Дня пам'яті і примирення.

Довідка

Червоний мак було вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін, роботу передано для вільного використання з некомерційною метою.

Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого - кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою зазвичай розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни (1939 та 1945) та гасло "Ніколи знову".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: Мак, Яценюк, символом святкування Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]