Пт, 2024-04-19, 15:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Сирія не вірить в успіх перемир'я: криваві бійні не закінчуються
Інші останні Новини світу

Сирійські антиурядові активісти не вірять в те, що влада країни дотримає слово і виведе у вівторок війська з міст, як було обумовлено в рамках плану мирного врегулювання конфлікту, що триває вже рік.

З песимізмом оцінюють ситуацію в Сирії, де в понеділок не припинялися обстріли, і країни Заходу, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Поки що ми бачимо, що режим Асада не виконує своїх обіцянок, що, звичайно, пригнічує", - сказав представник Білого дому Джей Карні.

Піддав сумнівам можливість реалізації мирного плану в зазначені терміни і заступник міністра закордонних справ Туреччини Наджи Кору.

У понеділок конфлікт між урядовими військами і повстанцями перетнув кордони країни і перекинувся на Туреччину і Ліван.

Як повідомляє турецька влада, сирійські війська обстріляли табір біженців поблизу міста Кіліс на південному заході Туреччини.

Вбито турецького перекладача і двох сирійських громадян.

Крім того, як повідомила ліванська телекомпанія Al-Jadeed, в ході перестрілки на кордоні Лівану та Сирії вбито оператора цього телеканалу.

Генсек ООН Пан Гі Мун висловив занепокоєння з приводу повідомлень про перестрілки на кордоні.

Активісти в Сирії повідомили про сто загиблих у понеділок. Найбільше, за їхніми словами, постраждало від обстрілу урядових сил місто Хама.

Згідно з планом мирного врегулювання спецпредставника ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннана, до вівторка сирійська влада повинна вивести з міст важке озброєння і війська, щоб потім протягом наступних 48 годин досягти стійкого припинення вогню з повстанцями.

Сирійський уряд і опозиція повинні припинити бої о 6-й ранку 12 квітня.

Сирійська влада наприкінці березня схвалила план Кофі Аннана, але в неділю офіційний Дамаск зажадав від опозиції "письмових гарантій" припинення вогню, на що повстанці відповіли відмовою.

Влада Сирії також наполягає на тому, щоб міжнародне співтовариство дало обіцянки не фінансувати і не озброювати повстанців.

У Сирії досі вбивають: тільки за один день сотня жертв

Понад 100 людей загинули в Сирії у понеділок, 9 квітня в результаті атак урядових військ на позиції повстанців, повідомляє Lenta.ru.

Правозахисні організації повідомили, що серед загиблих 19 співробітників сирійських сил безпеки і вісім повстанців, решта вбитих були мирними жителями.

Основні сутички спалахнули в провінції Хама в центрі країни. Вдень сирійські війська провели збройну операцію в місті Латамна, після чого вступили в бій з бунтівниками в населеному пункті Кфар Зейфа.

За даними правозахисників, підтримку з повітря військовим надавали вертольоти.

Нагадаємо, що з початку антиурядових виступів в березні 2011 року в Сирії загинуло понад 9 тисяч людей.

Тоді ж у Сирії було страчено щонайменше 100 осіб, причому більшість з них - в березні 2012 року. Принаймні 85 страчених не брали участі в бойових діях, упевнені автори доповіді. Серед жертв розправи є жінки і діти.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Сирія не вірить, бійні, перемир'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]