Чт, 2024-03-28, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:07
Сирійські повстанці вже почали збивати винищувачі Асада
Інші останні Новини світу

Сирійські повстанці повідомляють про те, що їм вдалося збити військовий літак у провінції Ідліб на кордоні з Туреччиною.

На кадрах, показаних телеканалом "Аль-Арабія" видно, як з літака валує дим і вистрибує людина з парашутом, передає ВВС Росія.

Телеканал стверджує, що це аматорське відео, яке не супроводжується звуком.

Пізніше сирійські повстанці через один із своїх акаунтів в сервісі Twitter повідомили про арешт пілота винищувача МіГ-23, збитого вранці 30 серпня в околицях міста Дахаб в провінції Ідліб на північному заході країни, передає Lenta.ru.

Пілот літака, що розбився встиг катапультуватися, що врятувало йому життя. Сирійський проурядовий телеканал "Аль-Маядін" з посиланням на джерела у військовому командуванні спростував цю інформацію, повідомивши, що 30 серпня ВПС не зазнали втрат на півночі країни.

Однак вже після цієї заяви катарський телеканал "Аль-Джазіра" продемонстрував відеозапис з місця падіння МіГа. На самому початку запису видно, що повстанці стоять на одній з площин винищувача, який розбився, чітко видно розпізнавальний знак ВПС Сирії.

Можливо, сирійська опозиція використовувала ракети, які їй вдалося захопити 29 серпня з арсеналів урядової армії Сирії. Слід згадати, що у бойовиків опозиції є також важке озброєння, в тому числі захоплені у урядових військ танки.

Нагадаємо, не пізніше як 27 серпня, сирійські повстанці заявили, що знищили урядовий вертоліт. Опозиціонери збили бойову машину, завдавши ударів з реактивних знарядь по розташованому по сусідству з передмістям Дамаска Кабун кварталу Джубар.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 17 тисяч осіб. Спроби розпочати переговори між повстанцями і режимом Асада провалилися. Країни Заходу намагаються через Радбез ООН посилити тиск на Дамаск, однак спроби ухвалити відповідну резолюцію наштовхуються на вето Росії та Китаю.

Сирійська армія спростувала повідомлення про втрату винищувача

Джерело в сирійської армії спростувало повідомлення про те, що повстанці збили винищувач ВПС Сирії на півночі країни, повідомляє в четвер британська газета The Guardian.

"Жоден сирійський військовий літак не було збито в четвер в провінції Ідліб", - наводить видання слова джерела в армії.

Військовий міг натякнути на те, що це був не сирійський винищувач: можливо, турецький, який порушив сирійський повітряний простір і помилково збитий повстанцями, передає "Інтерфакс-Україна".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1032 | Додав: admin | Теги: Асад, Сирія, збили винищувач | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]