Чт, 2024-03-28, 10:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Ситуація у зоні АТО загострилася. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилася, проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в т.ч. із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку по українських захисниках біля Авдіївки, Пісків, Опитного російські найманці гатили з усіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а близько 22.00, порушуючи Мінські домовленості, долучили до обстрілів ще й потужні артилерійські системи калібру 152 мм.

Позиції сил АТО в районі Луганського та Новгородського були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поруч Майорська та Зайцевого ще й з важких мінометів.

З настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру 122 мм, САУ, а поблизу Павлополя та Мар’їнки - з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів опинились українські воїни на позиціях у районі Талаківки та Широкиного.

Незаконні збройні формування порушили режим тиші й на Луганщині. Там неподалік н.п. Новозванівка бойовики неприцільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів намагалися спровокувати сили АТО.

В окремих випадках, аби припинити активність ворога українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Напередодні в штабі АТО зазначали, що гарячі точки, як і раніше, - це Зайцеве і Авдіївка, Світлодарська дуга, інші райони Горлівського агломерації. Як повідомили в спецмісії ОБСЄ, три чверті порушень режиму припинення вогню в зоні АТО припадають на Авдіївку, Ясинувату і Донецький аеропорт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: загострилася, зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]