Сб, 2024-04-20, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Скандали в антикорупційних органах – це підрив ідеї боротьби з корупцією - Яценюк
Інші останні Політичні новини

Боротьба з корупцією має двосторонній шлях: один бік – це державний примус і невідворотність відповідальності, інший – це реформа економіки і знищення самої бази для корупції.

Про це заявив в інтерв’ю журналу «Фокус» лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно нещодавніх скандалів в антикорупційних органах, Яценюк сказав: «Це не внутрішньовідомчі скандали. Це підрив ідеї боротьби з корупцією як такою».

«Це ж фактично іде боротьба за повноваження і компетенцію», – додав він.

Яценюк підкреслив, що Антикорупційний суд – це ще один з елементів антикорупційної реформи: «Але ти не можеш побороти корупцію, не знищивши її основні причини».

«У мене було Антикорупційне бюро чи САП, коли я розірвав всі корупційні газові контракти? Ні, не було. В мене була політична воля. Мені потрібне було НАБУ чи САП, щоби ввести систему «ПроЗорро» в державних закупівлях? Ні. Та ми ж її зробили, правда? Мені потрібне було НАБУ чи САП для того, щоби підвищити заробітні плати в судах, поліції, прокуратурі й на державній службі? Ні. Мені потрібен був Антикорупційний суд для того, щоби зняти десятки регуляцій в українській економіці, а антикорупційні органи для того, щоб провести приватизацію? Ні», – сказав він.

«Це дорога, яка має дві автостради. Одна автострада – це державний примус і невідворотність відповідальності. А друга – це реформа економіки і знищення самих засад, бази для корупції», – підкреслив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: антикорупційні органи, скандали, підрив ідеї боротьби, корупція, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]