Пт, 2024-03-29, 16:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:50
Скаргу України проти росії до Міжнародного суду підтримали понад 40 країн
Інші останні Кримінальні новини

росія має відповісти за злочини проти України відповідно до міжнародного права.

Про це йдеться у заяві групи країн, оприлюдненій на сайті МЗС ФРН, передають ЗМІ.

«Ми знову заявляємо про підтримку скарги, яку Україна подала до Міжнародного суду відповідно до Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього від 1948 року, якою Україна прагне встановити, що росія не має права для проведення військових дій в Україні на підставі своїх необґрунтованих тверджень про геноцид», - йдеться у заяві.

«Скажи правду»: Мін'юст запускає портал для збору доказів проти росії в міжнародні суди

Підписанти наголошують на важливості цього процесу та закликають росію негайно припинити військові дії в Україні, як наказав Суд ЄС у рішенні про запобіжні заходи від 16 березня 2022 року. Рішення Суду є юридично обов’язковими для сторін, тож якщо росія не виконає його, це буде черговим порушенням її зобов'язань за міжнародним правом, наголошується у заяві.

Представники держав, які поставили підпис під документом, підтверджують зусилля України щодо забезпечення дотримання міжнародного права та виконання судом його фундаментальної ролі сприяння мирному врегулюванню спорів.

Конвенція про геноцид закріплює зобов’язання запобігати таким злочинам та притягати винних до відповідальності. В інтересах договірних сторін і міжнародного співтовариства в цілому не допустити зловживань Конвенцією. Таким чином, підписанти, які є сторонами Конвенції про геноцид, мають намір приєднатися до цієї процедури.

У світлі питань, порушених у цій справі, та з огляду на далекосяжні наслідки рішення, яке ухвалить Суд, важливо, щоб договірні сторони Конвенції могли пояснити Міжнародному суду своє тлумачення деяких його істотних положень, йдеться у заяві.

«росія має відповідати за свої дії. У цьому зв’язку ми вважаємо, що порушення росією міжнародного права тягнуть за собою міжнародну відповідальність країни, а збитки, яких зазнала Україна внаслідок порушень росією міжнародного права, мають бути негайно відшкодовані, відповідно до принципу державної відповідальності з боку росії повністю», - йдеться у документі.

Понад 40 країн і ЄС закликали міжнародне співтовариство вивчити всі шляхи допомоги Україні у цій справі.

Канада допоможе суду ООН розслідувати сексуальні злочини російських загарбників в Україні

Заява підписана від імені урядів Албанії, Андорри, Австралії, Бельгії, Болгарії, Великої Британії, Данії, Естонії, Греції, Ірландії, Ісландії, Іспанії, Італії, Канади, Кіпру, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Маршаллових Островів, Молдови, Монако, Німеччини, Нової Зеландії, Нідерландів, Норвегії, Австрії, Палау, Північної Македонії, Польщі, Португалії, Румунії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чеської Республіки, Чорногорії, Швеції, Японії, а також Європейського Союзу.

Як повідомлялося, 1 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна подала меморандум до Міжнародного суду ООН через виправдовування росією військової агресії безпідставними звинуваченням України в «геноциді».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 369 | Додав: adminA | Теги: 40 країн, міжнародний суд, Україна проти Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]