Пт, 2024-04-19, 18:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:24
Скасування ліцензій для виноробів Порошенко підписав та замислив встановити свято українського вина
Інші останні Економічні новини

Президент Петро Порошенко підписав закон, який скасовує для невеликих виробників місцевих плодово-ягідних вин з власної сировини ліцензію на оптовий продаж алкоголю, яка досі становила 500 тисяч гривень на рік.

Він зробив це, відвідуючи одне з виноробних господарств в Одеській області, передає "Українська правда".

За його словами, це сприятиме суттєвому розвитку виноробства в Україні і це вино прославить Україну в світі.

"Сьогодні є велика кількість людей, які почнуть вирощувати виноград, вчитися виробляти вино, згадувати і вчитися", – сказав він.

Порошенко заявив, що південь Одещини досі був найбіднішим, незважаючи на сприятливі умови вирощування винограду.

"І що для цього (виправлення ситуації) було потрібно? Прокласти дорогу, зняти обмеження, дати можливість виробляти вино, дати можливість його продавати. Побудувати мости в Румунію. Зняти візи в Румунію, в Болгарію – їдьте, продавайте, робіть!" – сказав Порошенко.

Він також висловив переконання, що безвізовий режим буде запроваджений вже у жовтні.

Як зазначає УНІАН, Порошенко пропонує 7 жовтня встановити в Україні День винороба.

"У нас є дуже велика кількість свят, але свята винороба і свята українського вина у нас немає. А вони думають, якщо у нас немає свята винороба, то і виноробів немає – це ж неправильно", - заявив президент.

"Я думаю, що було б дуже добре, якби ми започаткували свято винороба. Можна це прив’язати до 7 жовтня, до дати підписання закону (про скасування для дрібних виноробів ліцензії на оптовий продаж вина), запропонуєте іншу (дату) – прошу дуже. Але я хотів би, щоб у нас було свято молодого вина", - додав голова держави.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 20 вересня. Раніше виноробні компанії неодноразово зверталися до уряду і парламенту скасувати ліцензію на оптовий продаж їхньої продукції, оскільки її вартість в 500 тис. грн є занадто високою. Низку зареєстрованих у попередні роки законопроектів щодо скасування цієї ліцензії так і не було ухвалено.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: скасування ліцензій, свято українського вина, винороби, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]