Пт, 2024-03-29, 01:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
"Схеми" - фірма російського олігарха видобуває в Україні копалини для російської оборонки
Інші останні Кримінальні новини

Фірма російського олігарха видобуває в Україні копалини для російської оборонки – «Схеми»

Компанія Дерипаски не потрапила під раніше введені санкції

Фірма наближеного до президента Росії Путіна російського олігарха Олега Дерипаска в обхід санкцій видобуває в Україні високоякісний кварцит, який потрапляє у систему російського оборонного комплексу для виробництва російської зброї. Про це повідомили «Схеми».

Кар’єр з корисними копалинами розташований у Глухівському районі на Сумщині – це Баницьке родовище. У цій сировині міститься 99% кварциту, тоді як в аналогічних кар’єрах в Україні видобувають кварцит гіршої якості.

Власницею ТОВ «Глухівський кар'єр кварцитів» з 2011 року є компанія United Company Rusal Silicon Limited, яку контролює Дерипаска. Вона не потрапила під раніше введені санкції. Понад 90% видобутку з кар'єру потрапляє у Росію, де надходить у систему російського оборонного комплексу для виробництва російської зброї. Водночас Україна вимушена кремній імпортувати.

Нагадаємо, у травні 2018 року Україна оприлюднила розширені санкційні списки проти Росії. До нього потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб. Це в півтори рази більше, ніж у попередні рази.

Зокрема до переліку потрапили: голова російського "Газпрому" Олексій Міллер, російські мільярдери Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Володимир Богданов, голова правління ВТБ Банку Андрій Костін та низка депутатів Держдуми та Ради Федерації РФ, російських військових, самопроголошених членів органів влади Криму, "ЛДНР" тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: фірма російського олігарха, російська оборонка, «Схеми», україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]