Пт, 2024-03-29, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:07
Схему привласнення держкоштів у морських портах України викрила СБУ
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України блокувала систематичне розкрадання державних коштів у великих розмірах під час модернізації стратегічних об`єктів у морських портах України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Cпільно з Державним бюро розслідувань Служба викрила посадових осіб Міністерства інфраструктури та підприємств зі сфери його управління у заволодінні фінансами під час реконструкції морського причалу в Чорноморську.

Співробітники СБУ встановили, що чиновники міністерства у 2018 році сприяли укладанню угоди зі столичною фірмою на виконання ремонтних робіт на 88 мільйонів гривень. Тоді ж половину цієї суми підрядник перевів кільком фіктивним іноземним структурам за начебто придбання будівельних матеріалів.

Зрештою ремонтні роботи так і не було розпочато, а кошти, перераховані за кордон, осіли на офшорних рахунках учасників оборудки.

У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у приміщеннях Міністерства інфраструктури України, на території державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та у його підрозділах в Одесі і в Чорноморському морському порту. Правоохоронці вилучили матеріали, що підтверджують причетність посадовців до привласнення бюджетних коштів. Тривають слідчі дії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 691 | Додав: admin | Теги: Порт, схема, СБУ, Морський, держкошти, привласнення, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]