Вт, 2024-04-23, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Скільки крадуть на Одеській митниці розповів Саакашвілі і назвав умови повернення до Грузії
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що кожен рік на митниці в Одесі крадуть щонайменше мільярд доларів. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

За його словами, Україна дуже схожа на Грузію 90-х років.

"Ті ж проблеми: корупція, організована злочинність, кримінал", - зазначив Саакашвілі.

На думку Саакашвілі, як тільки одесити побачать, що розпочата реальна боротьба з корупцією, то знову почнуть займатися підприємництвом, дотримуючись закону, і таким чином наповнюючи бюджет.

"Як тільки наведемо порядок і настане хоч відносне перемир'я, люди все зрозуміють. У Одеській області є величезний потенціал і якщо буде закрите беззаконня, почне роботу поліція, будуть створені умови, то люди почнуть працювати. Одесити - люди підприємливі, дуже цікаві і комунікабельні" , - підкреслив голова Одеської ОДА.

Саакашвілі пояснив своє призначення в Одесу

Новоспечений губернатор Одещини Михайло Саакашвілі заявив, що його призначення прямо пов'язане з військовими діями в Україні.

Відповідаючи на питання, чи не призначили його, щоб "подражнити Путіна", він зазначив: "Мотивація зовсім інша, але має, природно ставлення до військового конфлікту і, в цілому, до того, що відбувається між країнами. Чому? Я, прямо скажемо, з самого початку не припав до смаку Путіну".

За словами Саакашвілі, російського президента обурило те, що в маленькій Грузії раптом навели порядок.

Коментуючи своє призначення в Одесу, він також підкреслив: "Це, звичайно, абсолютно незвичайна річ - що президента однієї країни трансплантовано як губернатора іншій країни, політик однієї країни став політиком іншої країни, це політична посада, звичайно.

Губернатор - голова обласної державної адміністрації Одеси. Але життя незвичайне, ми на війні, навколо нас війна. І виклики, які є, абсолютно екзистенційні та взаємопов'язані. Це чорноморський регіон, я - людина з чорноморського регіону, це в Одесі дуже здорово відчувається. Я опинився в цьому місці, тому що я вважав, що якщо Одеса піде, не дай Бог, я думаю, що вона не піде, то Грузію взагалі можуть стерти деякі сили".

Саакашвілі назвав умови повернення до Грузії

Михайло Саакашвілі в середу, 10 червня, розповів, за яких умов його повернення в Грузію буде можливим.

"Я думаю, що як тільки будуть в Грузії вибори, а вони будуть через півтора року - подивимося. Як тільки народ Грузії вирішить, що я йому потрібен. Я ж не якийсь класичний політик, я знаю, як це виглядає, коли сотні тисяч людей на вулиці не можуть зупинити, коли це все мирно, коли поліцейські дають квіти демонстрантам", - розповів Саакашвілі.

За його словами, якщо народ Грузії захоче його повернення, то він повернеться.

Як повідомлялося, 30 травня президент України Петро Порошенко призначив Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної держадміністрації, видавши йому український паспорт.

Після вступу на посаду Саакашвілі заявив, що має намір звільнити 24 з 27 глав райадміністрацій Одеської області.

Саакашвілі вже розробив трьохетапну програму перетворення Одеського регіону. За його словами, програма передбачає три етапи: 50-денний, 100-денний і на 6 місяців. Наприклад, 50-денна програма передбачає конкурс з визначення голів усіх 26 районних адміністрацій Одеської області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: крадуть, Саакашвілі, умови повернення до Грузії, Одеській митниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]