Пт, 2024-03-29, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Склали присягу патрульні поліцейські Краматорська і Слов'янська, їх привітав Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Краматорську склали присягу патрульні поліцейські. У церемонії прийняття присяги і запуску патрульної поліції взяв участь президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, передає УНІАН.

Патрульна поліція буде працювати в містах Краматорськ і Слов'янськ та на трасі між ними. Всього в новій поліції будуть служити 194 поліцейських, 14 з яких брали участь в антитерористичній операції. Конкурс у нову поліцію становив 15 осіб на місце. Очолив поліцію учасник АТО Олександр Малиш.

Президент Порошенко привітав патрульних поліцейських Краматорська і Слов'янська із складанням присяги.

"Я хочу привітати кожного з 194 осіб патрульних поліцейських Слов'янська і Краматорська, які пройшли цей суворий відбір. 15 кандидатів на місце, і це в Краматорську, Слов'янську, це краще, ніж у багатьох університетах України і світу", - заявив Порошенко.

Як заявив на церемонії Порошенко, нова поліція - це обличчя нової України і нового покоління українців.

"На вашому шляху будуть труднощі і помилки. Але ваш досвід гарантує поступальний рух України вперед і прогрес всіх реформ", - зазначив Порошенко, звертаючись до поліцейських.

"80% патрульних поліцейських з вищою освітою, середній вік працівника вашого управління патрульної поліції - 27 років. Це майбутнє України. 17% патрульних поліцейських - жінки. 14 патрульних поліцейських - учасники бойових дій, які, ризикуючи власним життям, захищали країну від російської агресії", - додав президент.

"Упевнений, що якби нам таку якість правоохоронних органів на Донбасі два роки тому - в зародку б придушили так звану "руську весну", на відміну від тих зрадників, які здавали бойовикам відділення міліції, рідні міста і свої душі", - зазначив Порошенко.

За словами Авакова, співробітники патрульної поліції на півночі Донецької області повинні сприяти високому рівню довіри до української влади.

"Зовсім недалеко від вас знаходиться окуповані Горлівка і Донецьк. І люди, які живуть там, повинні бачити, як живуть міста, що знаходяться під контролем української влади", - підкреслив Аваков.

У Слов'янську відбудеться ще одна церемонія прийняття присяги поліцейськими.

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, правопорядок на вулицях Краматорська і Слов'янська забезпечуватимуть 24 патруля. Серед нових патрульних - 34 дівчини.

Після принесення присяги на вірність українському народові поліцейські вирушили забезпечувати громадський порядок на вулицях Краматорська в складі 11 автопатрулів. Крім того, 13 таких патрулів з'явиться в Слов'янську.

Набір в поліцію Краматорська і Слов'янська почався 26 вересня 2015 року. Всього було подано 2 тисячі 410 анкет. Конкурс при відборі склав 15 осіб на місце.

Аваков анонсував початок роботи патрульної поліції до червня у 5 містах України

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував початок роботи патрульної поліції до червня у 5 містах: Кривому Розі, Лисичанську, Рубіжному, Маріуполі та Сєвєродонецьку. Про це Аваков написав на своїй сторінці у Twitter.

За його даними, патрульна поліція вже працює у 27 містах України, включаючи Краматорськ і Слов’янськ, де сьогодні патрульні склали присягу на вірність українському народові.

"Ведемо реформу крок за кроком", - додав міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Теги: патрульні поліцейські Краматорська , Присяга, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]