Чт, 2024-03-28, 20:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
Скоротили час митного оформлення вантажів у портах Мінінфраструктури та ДФС
Інші останні Економічні новини

Міністерство інфраструктури і Державна фіскальна служба України підписали меморандум про співпрацю в галузі інформаційних технологій щодо взаємодії за процедурами в морських портах. Меморандум у п'ятницю в Кабінеті міністрів підписали глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський і керівник ДФС Роман Насіров, передає "Інтерфакс-Україна".

В рамках співпраці сторони вдосконалять процеси обробки вантажів, налагодять обмін між інформаційними системами відомств і приберуть дублювання інформації, що подається морським агентам про товари, що перевозяться у контейнерах.

На першому етапі спрощення митних процедур стосуватиметься вантажів внутрішнього і зовнішнього транзитування. Наступним етапом стане впровадження таких правил для імпорту.

"Якщо раніше судно заходило в порт і тільки після цього митники починали процедури оформлення вантажів, які могли тривати декілька днів, то зараз наша мета - скоротити час оформлення до нуля", - сказав Пивоварський.

Таким чином формальності буде пройдено ще до прибуття судна в порт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: дфс, порти, Мінінфраструктури, час митного оформлення вантажів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]