Пт, 2024-03-29, 04:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Скоротити список заборонених до приватизації об'єктів прем'єр закликав Раду
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав парламент у 2016 році скоротити перелік об'єктів держвласності, які заборонені до приватизації, залишивши в ньому тільки стратегічні компанії, а також дозволити залучення нових управлінців на чотири митниці.

Про це Яценюк сказав у ході звіту уряду у Верховній Раді у вівторок 16 лютого.

Крім того, глава Кабміну закликав парламент підтримати ідею демілітаризації податкової міліції та створення Національного бюро фінансових розслідувань.

"Для того щоб залучити інвестиції, потрібно провести прозору приватизацію. Я закликаю членів парламенту скоротити кількість підприємств, які не підлягають продажу. Залишити тільки стратегічні об'єкти. Виставити все на публічні торги і дати можливість створити нові робочі місця та залучити туди інвестиції", - сказав голова уряду.

Крім того, Яценюк закликав продумати стратегію освоєння нових ринків.

"Угода з ЄС – це істотний прогрес, але цей прогрес потрібно освоювати. Так само, як нам треба і далі продовжувати переговори і підписати Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою, угоди з Туреччиною та Ізраїлем", - сказав Яценюк.

Говорячи про митниці, Яценюк нагадав, що йдеться про широку реформу всієї Державної фіскальної служби.

"Я прошу підтримати позицію уряду в тому, щоб чотири митниці отримали міжнародних радників, які запровадили б нові стандарти управління митницями, - сказав прем'єр-міністр. - І податкової міліції. Податкову міліцію треба нарешті скасувати. Я пропоную підтримати створення служби фінансових розслідувань європейського зразка, щоб вони притягали до відповідальності реальних порушників податкового законодавства".

Раніше Яценюк заявив, що реформа ДФС і масштабна приватизація, об'єктами якої можуть стати близько 20 найбільших держпідприємств країни, повинні стати ключовими завданнями уряду на 2016 рік.

Сьогодні Верховна Рада у хвалила в цілому законопроект, необхідний для старту приватизації. Законопроект №2319а-д був розроблений депутатами замість аналогічного законопроекту №2319а, розробленого Кабінетом міністрів. Законопроект передбачає встановити, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами.

Також не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції. Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором.

Раніше, під час форуму в Давосі, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося раніше, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, було внесено 342 об'єкти.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базової постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всіх активів до ФДМУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: рада, список, прем'єр, приватизація об'єктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]