Чт, 2024-04-18, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
"Слуги" заявили, що буде з лікарнями і школами - ліквідація районів в Україні
Інші останні Офіційні новини

Ліквідація районів в Україні: "Слуги" заявили, що буде з лікарнями і школами

З укрупненням районів в Україні кількість обʼєктів інфраструктури – лікарень, шкіл – не скоротиться

Про це заявив заступники голови фракції та очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Лікарні окремо, райони окремо. Кількість лікарень, шкіл, спортивно-юнацьких шкіл, будинків ветеранів та іншої інфраструктури не скоротиться до кількості районів. Є механізм міжмуніципальної співпраці, міжрайонного співробітництва — ми зараз над ним працюємо, і точно держава буде зберігати більшість інфраструктури" , — пообіцяв Корнієнко.

За його словами, надання послуг залишиться на рівні громад, також будуть створені мобільні центри для надання адміністративних послуг в селах і селищах.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб в кожній громаді був Центр надання адміністративних послуг. Є проєкт щодо мобільних ЦНАП — це такі спеціальні машини, які будуть їздити по громадам і надавати послуги прямо в селах і селищах, щоб людям не треба було навіть в центр громади їхати", — пояснив Корнієнко.

Щодо шкіл і лікарень він зазначив, що процес "йде паралельно, і він почався давно".

"Сказати, що зараз ми укрупнили райони, і все закрилося — це неправильно, тому що все закрили ще до нас. Наше завдання зараз, по-перше — правильно реалізувати другу чергу медичної реформи. Зараз ми її призупинили, потрібно дочекатися від МОЗ, як вони це бачать, і далі рухатися по цьому питанню", — заявив нардеп.

Він додав, що передбачені механізми того, як фінансувати ті обʼєкти інфраструктури, які громада не може забезпечити самотужки.

"Що стосується опорних шкіл, то ця реформа на фінальних етапах. Наша позиція — кожен випадок треба розглядати окремо. Цим повинна займатися місцева державна влада: ОДА і РДА — і тільки в повному контакті з мешканцями та облрадами. І якщо громада каже про неприпустимість закриття школи, то потрібно шукати можливості — наприклад, на рівні міжмуніципального співробітництва, коли кілька громад можуть містити школу, яку не може містити одна", — зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, 17 липня Рада дозволила ліквідувати в Україні 490 районів й створити 138.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 599 | Додав: adminA | Теги: лікарні і школи, ліквідація районів, слуги, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]