Сб, 2024-04-20, 05:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:41
Сніг і ураган зупинили рух в Румунії
Інші останні Новини світу

Через сильні снігопади і ураганний вітер, що обрушилися на південний захід Румунії, є людські жертви, більш як 1 тис автомобілів і автобусів заблоковані на дорогах 8 повітів країни, завдано великої матеріальної шкоди. Синоптики повідомляють про продовження снігопадів і зниження температури повітря до мінус 15-20 градусів, передає ИТАР-ТАСС.

Захоплений стихією на автотрасі Джурджу - Бухарест у своїй машині один чоловік помер від переохолодження, його дружина перебуває у тяжкому стані. Ще одна жінка загинула в результаті серйозної ДТП, яку спричинили снігопад та ожеледиця.
У 8 повітах країни оголошено підвищений рівень небезпеки. Через рясні опади і шквальний вітер, швидкість якого досягала 80 і більше км на годину, повалені сотні дерев, пошкоджено велику кількість автомобілів, зірвані дахи з десятків будинків. В результаті обриву ліній електропередачі десятки населених пунктів залишилися без електрики. Один потяг зійшов з рейок. Багато шосейні дороги і порти закрито, припинено авіасполучення. Сотні румунських шкіл були закриті через негоду.
Застосування снігоочисної техніки та проведення рятувальних робіт у низці місць неможливо через несприятливі погодні умови, проте поліції і співробітникам служби з надзвичайних ситуацій вдалося визволити зі снігового полону понад 2 тис людей, серед них туристів, які поверталися з Болгарії. А водіям та пасажирам, які застрягли в дорозі, доставляються гарячий чай і ковдри.
Стихія дуже ускладнила рух в румунській столиці - Бухаресті. Паралізовані практично всі головні автомагістралі в центрі міста та на виїзді з нього. У деяких населених пунктах випало понад 2,5 метра снігу.
Прем'єр-міністр Румунії Еміль Бок вимагає від керівництва постраждалих повітів вжити термінових заходів для надання допомоги населенню та його постачання електроенергією, продовольством та іншими необхідними товарами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1301 | Додав: nowyny | Теги: Румунія, негода, сніг, ураган | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]