Вт, 2024-03-19, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:53
Соболєв полетів розбиратися - Венеціанська комісія може заблокувати український закон про люстрацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Венеціанська комісія може заблокувати український закон "Про очищення влади" (про люстрацію). Про це у Facebook написав грлрва комітету Верховної Ради з протидії корупції Єгор Соболєв.

"Я сьогодні прогуляю парламентське засідання. Друзі України з Венеціанської комісії повідомляють, що вона може - без консультацій з українським суспільством, без єдиної зустрічі з авторами закону "Про очищення влади", без розуміння, що твориться в наших судах та інших симулякрах державних органів, - визнати українську люстрацію антигуманною і неєвропейською", - написав він.

За словами Соболєва, він разом з Леонідом Ємцем, Павлом Петренком і Тетяною Козаченко вилетів на зустріч з комісією.

"Мета - пояснити високомудрим експертам Венеціанської комісії, що по-іншому люстрація в Україні не вийде. За прикладом Чехії Гавела, ми маємо шанс очистити нашу державу тільки через буквальне застосування принципу "закон один для всіх". Працював головою за часів Януковича - на вихід. Був у КДБ - на вихід. Не можеш пояснити майно родини - на вихід. Спробуємо розтлумачити європейським законодавцям, що наші суди здатні хіба що організувати втечу Садовника або розблокувати рахунки Арбузова", - додав він.

Раніше генпрокурор Віталій Ярема наголосив на необхідності внесення змін у закон про люстрацію, бо він, як висловився Ярема, "недосконалий". На думку генпрокурора, сам закон був прийнятий "нашвидкуруч" і не відповідає Конституції України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: український закон про люстрацію, Венеціанська комісія, Соболєв полетів розбиратися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]