Пт, 2024-03-29, 15:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
Сьогодні проходить другий тур президентських виборів - чорногорська інтрига
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Чорногорії сьогодні, 2 квітня, стартував другий тур президентських виборів, що відбувається на тлі політичної кризи в країні та посилення просербських і проросійських настроїв.

Отже, чорногорці із 7:00 за місцевим часом (8:00 за Києвом) почали віддавати голос за двох кандидатів – 61-річного лідера Демократичної партії соціалістів, чинного президента Міло Джукановича й заступника керівника нової партії "Європа зараз", 37-річного Якова Мілатовича.

Нагадаємо, у першому турі виборів 19 березня Джуканович набрав 35,37% голосів, а Мілатовіч – 28,92%, що й зумовило проведення другого туру, оскільки жоден із кандидатів не здобув підтримки у 50% голосів. Проте зазначимо, що перший тур сильно здивував багатьох аналітиків – оскільки до другого туру не вийшов голова партії "Нова сербська демократія", проросійський діяч Андрія Мандич.

Щодо Мило Джукановича, то він раніш озвучив доволі різку заяву: мовляв, через байдужість Європейського Союзу росії вдалося поширити свій вплив на Західних Балканах, і в результаті регіон став "платформою" для антиєвропейської політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 302 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]