Пт, 2024-03-29, 11:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
Спалювання львівського сміття не впливає на екологічну ситуацію в столиці - запевняють у Кличка
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Додаткове спалювання твердих побутових відходів зі Львова на київському заводі "Енергія" в короткі терміни не вплине на збільшення викидів у повітря і не погіршить екологічну ситуацію в столиці.

Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, повідомляє прес-служба КМДА.

"Завод "Енергія" приймає в будні дні від 600 до 1200 тонн сміття на добу, на вихідні обсяги зменшуються в середньому до 250-300 тонн на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності. Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів'янам у складній ситуації. Зараз завод "Енергія" львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального обсягу щодоби", - зазначив він.

Чиновник запевнив, що за висновком СЕС, викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних. Тому, підкреслив він, такі показники не впливають негативно на екологічну ситуацію в місті.

"За результатами контролю, проведеного Головним управлінням Госпродпотребслужби в м.Києві, перевищень гігієнічних нормативів забруднюючих речовин в приземному шарі атмосферного повітря не виявлено. Крім того, завод не має викидів стічних та зливових вод в озеро Вирлиця, всі викиди надходять на очисну станцію Бортницької станції аерації. Забір води для технічних і побутових потреб заводу здійснюється з міських мереж "Київводоканалу", - зазначив Поворозник.

Нагадаємо, внаслідок масштабної пожежі 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, загинули троє рятувальників. Також під обвал потрапив еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка", пошуки тіла якого тривають досі.

Було прийнято рішення, що Київ буде приймати на утилізацію тверді побутові відходи (близько З5% сміття) зі Львова до початку серпня.
    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: екологічна ситуація, столиця, Львівське сміття, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]