Ср, 2024-04-24, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Спецпосланець Німеччини - Україна має 6-7 місяців на схвалення реформ децентралізації у ВР
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Україна має близько півроку для ухвалення у парламенті законів, необхідних для проведення реформ децентралізації.

Про це заявив спеціальний посланець уряду Німеччини Георг Мільбрадт в інтерв’ю "Європейській правді".

"Ця реформа є стратегічно важливою, бо вона змінює менталітет. Раніше в Україні – і за царя, і за Союзу – країною керували за принципом "зверху вниз". Зараз вибудовується система "знизу доверху", коли люди починають брати на себе відповідальність за своє життя. Це викликає відчуття, що саме ви, громадяни, і є країною", - сказав Мільбрадт.

Він зазначив, що необхідно повністю змінити структуру, систему управління на місцевому рівні, а для цього необхідні законодавчі зміни.

"Я хочу наголосити, що час – дуже обмежений. У вас є "вікно можливостей" у 6-7 місяців. Вже восени починається президентська виборча компанія, коли Рада не буде схвалювати таку велику кількість рішень. В 2019 році – парламентські вибори, потім, в 2020-му – місцеві. Тож якщо зміни не будуть затверджені зараз, то ми відкладаємо реформу щонайменше до 2021-2022 року", - підкреслив Мільбрадт.

Він також розповів, що експерти склали список, у якому 17 законопроектів, які необхідно прийняти, відсортовані за пріоритетністю.

Перша група – це проекти, які роблять простішою саму процедуру об’єднання громад, прибираючи затримку цього процесу на різних рівнях. Друга група – законопроекти, які додають нові стимули для об’єднаних громад. Третя група законопроектів – перехід реформи на вищий рівень, на рівень районів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 660 | Додав: adminA | Теги: децентралізація, ВР, 6-7 місяців, спецпосланець Німеччини, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]